Gradovi

Rekonstrukcija puta Bratunac - Fakovići

Rekonstrukcija puta Bratunac - Fakovići
Rekonstrukcija puta Bratunac - Fakovići

BRATUNAC- Skidanjem oštećenog površinskog sloja starog asfalta, počela je rekonstrukciji dijela regionalnog puta Bratunac - Skelani, na dionici od Bratunca do Fakovića, za šta je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je da je za rekonstrukciju ove dionice, duge 21 kilometar, Vlada Srpske posredstvom preduzeća "Putevi Republike Srpske" obezbijedila pet miliona maraka.

Mlađenović kaže da je ovaj put u lošem stanju i da je njegova rekonstrukcija bila neophodna.

On je pojasnio da je predviđeno da se na dionici od Bratunca do Bjelovca, dužine oko 12 kilometara, skine površinski sloj i da se put presvuče novim asfaltom, a na dijelu puta od Bjelovca do Fakovića da se obavi detaljna sanacija i rekonstrukcija oštećenih dionica.

Mlađenović očekuje da će radovi biti završeni za godinu dana i da će rekonstruisani put omogućiti kvalitetniji i bezbjedniji saobraćaj od Bratunca do Pobrđa, gdje bi u ovoj godini trebalo da se počne graditi novi most i granični prelaz preko Drine.

Izgradnju mosta između Bratunca i LJubovije finansiraće Vlada Srbije u okviru specijalnih paralelnih veza sa Republikom Srpskom, dok će pristupne puteve do mosta i zajednički granični prelaz finansirati vlade Srbije i Republike Srpske.

Na predstavljanju tog projekta početkom marta u Ljuboviji rečeno je da je predračunska vrijednost tih radova 11 miliona evra.

FOTO ILUSTRACIJA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije