Gradovi

Revizija da preispita poslovanje gradske uprave Trebinje

Revizija da preispita poslovanje gradske uprave Trebinje
Revizija da preispita poslovanje gradske uprave Trebinje

TREBINJE - Odbornički klub SNSD-a u Skupštini grada Trebinje pozvao je Glavnu službu revizije javnog sektora Republike Srpske da preispita funkcionisanje gradske uprave, ukazujući da u trošenju sredstava ima niz nepravilnosti i nelogičnosti.

Šef Odborničkog kluba SNSD-a Zdravko Butulija upozorio je da nije ispoštovana obaveza da se od tri miliona maraka, planiranih od hidroakumulacije, 30 odsto investira, već je, kako kaže, za tu namjenu planirano svega 475.000 KM.

Butulija je ukazao i na prekomjeran broj zaposlenih u gradskoj administraciji, navodeći da su u protekle dvije godine za 2,3 miliona povećani rahodi za lična primanja.

On je podsjetio da je u 2012. godini grad imao 197 zaposlenih, dok ih je sada 263, bez javnih ustanova u kojima je, kako kaže, takođe povećan broj zaposlenih.

Butulija je istakao da ni plate funkcionirema nisu smanjene, te da je javnost o ovom pitanju dezinformisana, napominjući da plata bivšeg načelnika nije bila ni približna plati aktuelnog gradonačelnika koji, prema njegovim riječima, ima mjesečna primanja 3.900 KM.

U SNSD-u su ukazali i na "veliku" prodaju gradske imovine, od koje se sredstva ne koriste kako bi trebalo za investicije, već za tekuću potrošnju koja je "enormno povećana".

"Za naredna tri mjeseca gradska uprava planira da proda zemljište i zgrade u vrijednosti od tri miliona maraka. S jedne strane, to je, svakako, dobro jer budžet do kraja neće biti u problemu, odnosno neće doći do ogromnog deficita, a s druge strane činjenica je da to ide u tekuće potrošnju, a ne u investicije, što nije dobro", kaže Butulija.

U SNSD-u smatraju da je gradska administracija u prethodnom periodu štedila novac na onim organizacijama "koje jedva opstaju", pa je smanjila ili ukinula grant za poljoprivredu, Dom učenika, Dom penzionera, Ženski centar, bolnicu, Dom zdravlja, Udruženje "Bebe" i za druge sportske, kulturne organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije