Gradovi

Revizor i načelnik finansija prešli u SNSD

Revizor i načelnik  finansija prešli u SNSD
Revizor i načelnik finansija prešli u SNSD

TREBINJE - Dugogodišnji član Glavnog odbora PDP-a iz Trebinja Milenko Krunić, koji u lokalnoj administraciji ovog grada obavlja funkciju glavnog revizora, i načelnik Odjeljenja za finansije Zdravko Pramenko, koji je na ovu funkciju došao kao nestranačka ličnost, pristupili su danas SNSD-u.

Ne slažući se sa politikom trebinjskog PDP-a i načinom na koji se upravlja gradom Trebinje, na čelu sa Slavkom Vučurevićem, Krunić kaže da je ipak najnezadovoljniji lažima i obećanjima koja su davana građanima Trebinja da bi se došlo na vlast.

"Trebinjski PDP je, nažalost, u posljednjih nekoliko godina sve manje demokratska i sve manje progresivna partija, napravljena po mjeri kratkoročnih ciljeva i interesa pojedinca ili uže grupe ljudi, a sve na štetu građana Trebinja i stranke", negodovao je Krunić.

Nezadovoljan mnogim stvarima u Gradskoj upravi, a prije svega prekomjernim zapošljavanjem, "tako da svi zaposleni nemaju gdje ni da sjednu", Krunić tvrdi da se i gradski budžet pretvorio u tekuću potrošnju, bez kapitalnih ulaganja.

"Pedeset osam odsto budžetskih sredstava odliva se na lična primanja, sa čime se ja kao gradski revizor nisam mogao složiti", rekao je Krunić.

Ne želeći, kako kaže, da učestvuje u brojnim nepravilnostima koje čini gradska administracija, gdje se krše i brojni zakoni, a nisu slušana njegova zapažanja i preporuke za otklanjanje nepravilnosti, Krunić tvrdi da mu je preostala jedina moguća opcija - prelazak u najjaču stranku Republike Srpske, koja jedina može napraviti promjene.

"Prelazim u SNSD zato što vjerujem u promjene, uvjeren da se samo promjenama može zaustaviti dalje propadanje Trebinja i osigurati prijeko potreban razvoj, što može samo ova, inače najjača politička partija, koja sa svojim političkim saveznicima može obezbijediti koračanje naprijed u novi razvoj i rad trebinjske privrede", istakao je Krunić.

Pramenko se sa Krunićem složio u primjedbama na neadekvatno trošenje budžetskih sredstava, gdje su ignorisane i njegove sugestije do te mjere da u posljednje vrijeme nije ni konsultovan u vezi sa finansijskim strukturama, a kolegij koji se time bavi prestao je s radom. Ističe da je spreman da ode s mjesta načelnika Odjeljenja za finansije, jer, ako ga poslije ulaska u SNSD Vučurević ne smijeni s ove funkcije, on će sam podnijeti ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije