Gradovi

Roditelji: Nisu htjeli da prime dijete; Bolnica: Otac burno reagovao

Roditelji: Nisu htjeli da prime dijete; Bolnica: Otac burno reagovao
Roditelji: Nisu htjeli da prime dijete; Bolnica: Otac burno reagovao

DOBOJ - Tanja Mikerević iz Dervente, majka petogodišnje djevojčice koja je nakon pada povrijedila nos, tvrdi da njenoj kćerki nije pružena pomoć u dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka".

Mikerevićeva navodi da je njena kćerka nakon pregleda u Hitnoj službi u derventskom Domu zdravlja upućena u dobojsku bolnicu, ali da u prijemu Službe otorinolaringologije nije bilo nikog.

Ona i njen suprug Miroslav su, kaže, zvonili na vrata, ali se niko nije odazivao, te je na kraju suprug ušao u hodnik, ali ih je, tvrdi, "neljubazna sestra Sanja Jović dočekala drskim ponašanjem i istjerala ih iz hodnika".

"Objasnili smo zbog čega smo tu, na šta je ona pogledala u naše dijete i rekla kako ne vidi da ima nešto za šivenje i da dijete nije životno ugroženo, te da zbog toga nema potrebe zvati doktora da dolazi od kuće, jer on trenutno nije u bolnici", navodi Mikerevićeva te dodaje da su od dežurne sestre tražili da im vrati medicinsku dokumentaciju kako bi pomoć potražili u Banjaluci, ali im je ona nije željela dati.

Po izlasku iz bolnice Mikerevići su pozvali policiju, a nakon toga ih je, tvrdi, napalo obezbjeđenje bolnice.

"Dijete je bilo u bolovima i nismo mogli dalje da čekamo. Suprug je još jednom otišao po dokumentaciju, tu su ga presreli obezbjeđenje i načelnik Službe ORL dr Željko Simić, koji je rekao da kćerki stavljajmo hladne obloge, iako je nije uopšte vidio, jer je u tom tenutku bila u autu", kazala je Mikerevićeva.

Nakon što su im vraćeni knjižica i uputnica, na kojoj je stajalo da se pacijent nije pojavio na pregledu, Mikerevići su se uputili u Banjaluku, gdje su, kažu, primljeni bez uputnice i njihovoj kćerki je ukazana pomoć.

Na optužbe Tanje Mikerević iz dobojske bolnice odgovaraju da je spornog dana Miroslav Mikerević, otac pacijentkinje Monike, neovlašteno ušao u zdravstveni prostor Službe ORL, te ga je radnica zaustavila ispred hirurške sale i uputila u čekaonicu, da zvonom pozove dežurnu sestru.

Nakon što je dežurna sestra od roditelja saznala da je pacijentkinja pala i povrijedila nos, da nije bila u besvjesnom stanju, te da nema rasjekotina koje zahtijevaju hitnu intervenciju, navode u bolnici, objasnila im je da u Službi ne postoji stalno dežurstvo i da se u hitnim slučajevima poziva ljekar koji je u pripravnosti.

"Na ovo je otac pacijentkinje burno reagovao, kazao je da ga to nije briga, da ne želi nikoga da čeka, te da zahtijeva da se dijete odmah uputi na 'slikanje'. Sestra je preuzela uputnicu i knjižicu i pošla da zove ljekara u pripravnosti, dr Željka Simića, a otac je galamio i tražio da mu se vrati knjižica ili će zvati policiju", navode u bolnici, te dodaju da su roditelji potom napustili Službu ORL i da se ni na poziv radnika obezbjeđenja nisu željeli vratiti, pa ljekar u pripravnosti, koji je u međuvremenu došao, nije mogao pregledati pacijentkinju.

"Služba interne kontrole bolnice u analizi navedenog incidenta nije mogla utvrditi da je prekršena bilo koja procedura prijema i liječenja pacijenata. Rukovodstvo bolnice žali zbog nedostatka razumijevanja i tolerancije, zbog čega pacijentkinji nije pružena adekvatna ljekarska pomoć", kažu u bolnici, te dodaju da su na okolnosti ovog događaja dva policajca uzela izjave od dežurne sestre i radnika obezbjeđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije