Gradovi

Rok za primopredaju dužnosti 30. maj

Rok za primopredaju dužnosti 30. maj
Rok za primopredaju dužnosti 30. maj

SRBAC - Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske uputilo je 22. maja, pod oznakom "hitno", upozorenje organima opštine Srbac da bez odlaganja ili najkasnije za osam dana bude izvršena primopredaja dužnosti između opozvanih i novoizabranih opštinskih funkcionera, saopšteno je iz SNSD-a Srbac.

U saopštenju se navodi da će resorno ministarstvo, ukoliko u roku od osam dana ne dođe do primopredaje, podnijeti tužbu nadležnom sudu radi izricanja odgovarajuće privremene mjere kojom će biti obezbijeđeno funkcionisanje Skupštine opštine Srbac.

Primopredaja dužnosti trebalo bi da bude izvršena između opozvanog predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine Srbac Zorana Đukića i Dragana Lepira i novoizabranih Gorana Gavranovića i Teodora Stojkovića, kao i između opozvanog sekretara Dragice Vranić i novoizabrane Slađane Škrbić.

Odluku o smjeni i imenovanju ovih funkcionera donijela je 9. aprila skupštinska većina koju čini 15 odbornika od ukupno 25. Skupštinsku većinu čini 12 odbornika SNSD-a, dva odbornika SDS-a i jedan odbornik DNS-a.

Smijenjeni funkcioneri nisu htjeli da predaju pečat, službene prostorije, stručnu službu i službena dokumenta, pa je zatražena pomoć resornog ministarstva.

Pokušaj primopredaje u prisustvu tri predstavnika Ministarstva obavljen je 21. maja u zgradi opštine Srbac, ali se u tome nije uspjelo, jer su opozvani funkcioneri u prisustvu advokata odbili da to učine i uputili drugu stranu da svoja prava potraže na sudu, smatrajući da donesene odluke nisu legitimne.

Opozvani predsjednik Skupštine opštine Srbac Zoran Đukić kaže da je upoznat sa ovim saopštenjem, ali da ga čudi oznaka "hitno".

"U roku koji je označen sazvaću predstavnike SDS-a, PDP-a NDP-a i SP-a na konsultacije, pa ćemo zaključak sa sastanka poslati resornom ministarstvu", rekao je Đukić i dodao da je uvjeren da do predaje vlasti neće doći bez odluke nadležnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije