Gradovi

SDA i PDP formiraju klub odbornika?

SDA i PDP formiraju klub odbornika?
SDA i PDP formiraju klub odbornika?

DOBOJ - Nakon raspada bošnjačke koalicije, SDA, koja je osvojila dva mandata u Skupštini grada Doboj, sve su prilike, formiraće klub sa PDPom, kojem bi se navodno rado priključio i odbornik NDPa.

Sevlid Hurtić, odbornik SDA, kaže da su u toku pregovori te partije sa PDPom, te ističe da bi zajedničkim nastupom "olakšali prohodnost ka Kolegijumu Skupštine grada i stvorili mogućnost predlaganja rješenja".

"PDP i SDA su u koaliciji i na državnom nivou, razne koalicije postoje i na općinskim nivoima. Mi smo još u razgovorima i nismo još ništa odlučili. Stranački organi će donijeti konačni sud", izjavio je Hurtić.

U dobojskom PDPu tvrde da još nisu razmatrali inicijativu SDA o formiranju zajedničkog kluba, te dodaju da su im stigle ponude i od drugih partija, te bi se odbornik PDPa mogao priključiti drugim klubovima.

"U opciji je NDP, tako da su izvjesne mnoge kombinacije. Takođe, imamo ponudu i od SDPa da se pridružimo njihovom klubu (koji čine SDP BiH i SBiH). To će sve odlučiti organi partije i onda ćemo donijeti konačnu odluku", kaže Slobodan Vasiljević, odbornik PDPa.

U ovdašnjim kuloarima se spekuliše da bi se NDPov odbornik Sretko Đurković rado priključio novom klubu, ali tome se navodno protivi SDA zbog njegovih "bliskih veza" sa Murvetom Bajraktarevićem, odbornikom SBiH, koji je napustio bošnjačku koaliciju sa SDA i SBB BiH, te formirao Klub sa SDPom.

"Nije sada realno (NDP u Klubu sa SDA i PDP). To su sukobi neću reći ideologija, nego sukobe se interesi i naprosto nije to realno zasad, što nije isključeno", kazao je Sretko Đurković, a na pitanje da li bi se mogao priključiti Klubu SDP  SBiH odgovorio je da "ima nekakvih priča, ali nije siguran". Pošto su PDP i NDP osvojili po jedan mandat u Skupštini grada, a za formiranje kluba su potrebna najmanje tri, ove partije su prve pregovarale o zajedničkom nastupu, a zatim su krenule u potragu za trećim odbornikom.

U Skupštini grada Doboj već su formirani SDS-ov, SNSD-ov, SP-ov, DNS-ov, te Klub odbornika SDP BiH  SBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije