Gradovi

SDS i PDP poslali SNSD u opoziciju

SDS i PDP poslali SNSD u opoziciju
SDS i PDP poslali SNSD u opoziciju

KOTOR VAROŠ - Odbornici SDS-a i PDP-a u Kotor Varošu formirali su na današnjoj sjednici novu skupštinsku većinu i razriješili sve kadrove SNSD-a sa rukovodećih mjesta u ovoj lokalnoj zajednici, koji je do danas vršio vlast.

SDS, koji je zajedno sa SNSD-om činio vlast, zadržao je sve pozicije svojih kadrova, a PDP je za formiranje nove većine "nagrađen" mjestom načelnika Odjeljenja za finansije i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, kao i pojedinim direktorskim stolicama u ustanovama čiji je osnivač opština, tj. mjestima koja su nekada pripadala SNSD-u.

Iz redova nove skupštinske većine ne kriju da ih je dobar rezultat na nedavno završenim opštim izborima ponukao da se udruže i izbace SNSD iz svih kombinacija.

"Načelnik je izgubio većinu, a razlog za to je narušen prethodni koalicioni sporazum. Uzimajući u obzir novonastale okolnosti nakon proteklih izbora gdje je Savez za promjene u Kotor Varošu ostvario jako dobar rezultat zajedničkim nastupom u kojem su naši zajednički kandidati Mladen Ivanić i Ognjen Tadić pobijedili, došlo je do međusobnih konsultacija i formiranja nove većine", kazao je Slavko Đukić, odbornik SDS-a.

A kakva politička sudbina očekuje Dalibora Vučanovića, načelnika koji je na tu funkciju kandidovan i imenovan kao član SNSD-a, ostaje da se vidi do sutra, za kada je zakazan nastavak jučerašnje sjednice.

Iz nove skupštinske većine kao najrealniju opciju vide pokretanje i usvajanje inicijative za njegov opoziv, te raspisivanje referenduma.

Vučanović kaže kako je svjestan te činjenice i kako ne bježi od toga da građani ocijene njegov dosadašnji rad.

"Ići ćemo na referendum i narod će svoje reći. Mene odbornici nisu birali i imaju pravo da upute inicijativu za opoziv, a građani će odlučiti o mom daljem djelovanju. Vidjećemo cijene li građani rad ili politiku", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije