Gradovi

SNSD: Težak poraz SDS-a

SNSD: Težak poraz SDS-a
SNSD: Težak poraz SDS-a

BANJALUKA - SDS je u Bijeljini, na izborima za savjete mjesnih zajednica, doživo težak poraz i u ovom trenutku SNSD je sa koalicionim partnerima u mogućnosti da formira većinu i bira predsjednika u oko 25 mjesnih zajednica, saopšteno je danas iz SNSD-a.

"Iako je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić proglasio apsolutnu pobjedu SDS-a na ovim izborima prije samo mjesec dana, rekavši da je SNSD `mrtav` i da neće imati kandidate na izborima, imao je više nego lošu procjenu. Po ko zna koji put potvrđuje se, prvo skoči, pa reci hop", saopšteno je danas iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da Mićić nije samo obmanuo svoje članstvo i građane Bijeljine, nego je doživio težak poraz od SNSD-a, koji je ranije imao savjete u samo četiri mjesne zajednice.

"I u te četiri mjesne zajednice, lokalna vlast je u potpunosti ignorisala potrebe građana kako infrastrukturno, tako i u svakom drugom smislu", dodaje se u saopštenju. 

U SNSD-u ističu da je Mićić ubjedljivo poražen u svojoj mjesnoj zajednici, kao i SDS-ov narodni poslanik Tomica Stojanović.

Načelnik Odjeljenja za boračka pitanja Slaviša Savić, takođe je katastrofalno poražen, gdje je od sedam članova u Savjet Mjesne zajednice Sokolski dom ušlo svih pet kandidata SNSD-a.

U najvećoj gradskoj Mjesnoj zajednici Ledinci, gdje pravo glasa ima više od 10.000 građana, svih pet kandidata SNSD-a je prošlo i ima apsolutnu većinu, a u drugoj po veličini Mjesnoj zajednici - Stari grad od sedam članova savjeta šest su kandidati SNSD-a.

U saopštenju se napominje da je SNSD osvojio većinu i u Mjesnoj zajednici Filip Višnjić.

U Bijeljini su juče održani izbori za savjete mjesnih zajednica. Izbori su održani u 66 od 68 mjesnih zajednica u gradu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije