Gradovi

Sanacija gradskih ulica i lokalnih puteva u toku

Sanacija gradskih ulica i lokalnih puteva u toku
Foto: N.N. | Sanacija gradskih ulica i lokalnih puteva u toku

BANJALUKA, PRIJEDOR - Nakon zime saobraćajnice širom RS pretpjele su velika oštećenja pa rupe na sve strane, kako se žale vozači, predstavljaju opasnost po bezbjednost i ugrožavaju saobraćaj, a kako su nam potvrdili nadležni u toku je sanacija gradskih i lokalnih puteva.

U okviru redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica u Banjaluci je 13. marta otpočela sanacija oštećenja na saobraćajnicama nastalih najviše usljed snježnih padavina i niskih temperatura.

U Odjeljenu za saobraćaj i puteve grada Banjaluka rekli su da se sanacija prvo vrši u užem centru grada i saobraćajnicama na kojima se obavlja javni prevoz putnika.

Dodali su da su izvođači radova preduzeća "Kozaraputevi" Banjaluka i "Vučković eksport-import" Banjaluka.

Tihomir Timarac, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove u Gradskoj upravi Prijedor, kaže da su nakon zimskog perioda za očekivati oštećenja gradskih ulica.

"Po stvaranju povoljnih vremenskih uslova 24. marta ove godine pristupili smo sanaciji nastalih oštećenja i udarnih rupa na saobraćajnicama i ta sanacija još svakodnevno traje", rekao je Timarac.

On je naglasio da su prvi koraci bili sanacija prioritetnih ulica s najvećom frekvencijom saobraćaja, te da je dosad sanirano više gradskih ulica i ona će trajati još određeni period.

Sanaciju izvodi preduzeće "Prijedorputevi" na osnovu ugovora za održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica s Gradskom upravom Prijedor.

Trenutno se u Prijedoru izvode radovi na putnim pravcima u mjesnim zajednicama Marićka i Omarska.

Banjalučanin Zdravko L. rekao je da su saobraćajnice u gradu i sporednim ulicama nakon zime u katastrofalnom stanju i da je rupa na rupi.

"Pored toga što mogu napraviti štetu na vozilima, izbjegavanjem rupa u vožnji se ugrožava i sama bezbjednost, kako vozača, tako pješaka i biciklista", rekao je ovaj Banjalučanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije