Gradovi

Seoska domaćinstva prikupljaju pomoć

Seoska domaćinstva prikupljaju pomoć
Seoska domaćinstva prikupljaju pomoć

SRBAC - U pružanje humanitarne pomoći poplavljenom stanovništvu srbačke i drugih opština u protekla tri dana uključili su se mještani brdskih sela ove lokalne zajednice koja nisu zahvaćena poplavama.

Odbornik u Skupštini opštini Srbac Zoran Vučić, koji je pokrenuo humanitarnu  akciju, kaže da su mještani sela Sitneši i Donja Lepenica prikupili 1.500 kilograma razne robe.

"U akciji je učestvovalo 67 domaćinstava, koja su iz svojih zaliha donirala brašno, ulje, mlijeko, konzerviranu hranu, sredstva za higijenu i odjeću za bebe", rekao je Vučić, koji je iz sela Sitneš.

On je najavio da će se na narednoj sjednici Skupštine opštine Srbac, koja će biti održana za sedam dana, založiti da se svih 25 odbornika solidarno odreknu jedne mjesečne naknade za pomoć poplavljenima, čime bi bilo prikupljeno oko 11.000 KM.

Na inicijativu Dragane Stojić, grupa žena iz Gornje Lepenice, prukupila je hranu, sredstva za higijenu, odjeću, obuću i sredstva za krečenje prostorija, vrijednosti 1.100 KM.

Oko 20 domaćinstava iz Gornjih Srđevića prikupilo je veću količinu hrane i drugih potrepština za ugroženo stanovništvo.

Prikupljena pomoć predata je Crvenom krstu Srbac, čiji su aktivisti razvozili humanitarne pakete u naselja, koja su bila pod vodom, kao što su Lilić, Kukulje, Razboj, Bajinci, Prijebljezi, Trnjačani, Dvorine i Kobaš.

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić rekao je da su iz opštine Kneževo stigla dva šlepera sijena, koje je podijeljeno najugroženijim poljoprivrednim domaćinstvima.

On je naveo da se višak hrane, koja stiže u Crveni krst Srbac, preusmjerava u opštine Donji Žabar i Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije