Gradovi

Situacija u Gradišci znatno bolja nego proteklog vikenda

Situacija u Gradišci znatno bolja nego proteklog vikenda
Situacija u Gradišci znatno bolja nego proteklog vikenda

GRADIŠKA - Situacija u opštini Gradiška danas je znatno bolja u odnosu na protekli vikend kada je poplavljeno više stotina podruma, konstatovano je danas tokom posjete ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislava Jovičić i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Steve Mirjanića ovoj opštini.

S ciljem sagledavanja stanja na ovom području, sa ministrima su u posjeti Gradišci bili i direktor Policije Srpske Gojko Vasić i direktor Republičke uprave civilne zaštite Veseljko Elez.

"Spremni smo da pomognemo Gradišci ukoliko bude potrebe. Stavili smo u pripravnost određeni broj policijskih snaga u Istočnom Sarajevu i Trebinju i, ako zatreba, uputićemo ih u Gradišku", rekao je Jovičić.

Mirjanić je rekao da je situacija u Gradišci danas znatno bolja nego u subotu, 13. septembra, te najavio nove investicije u oblasti vodoprivrede.

"U revitalizaciju dva obodna kanala i pet kilometara savskog nasipa investiraćemo više od četiri miliona KM, a u pumpe na cijelom hidromelioracionom sistemu 10 miliona evra", rekao je Mirjanić.

Mirjanić je najavio nabavku još dvije mobilne pumpe i popravku oba agregata na prepumpnoj stanici "Kej", koja ima funkciju prebacivanja kanalizacionih i oborinskih voda u rijeku Savu.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da se voda neprekidno ispumpava iz kanalizacionog sistema, te da nivo lagano opada.

Elez je prenio da su mu kolege iz Hrvatske rekle da će kroz nasipe pustiti vodu u depresije i u Lonjsko polje da bi se plavni talas od Siska što više smanjio.

Ministri su prethodno posjetili Kozarsku Dubicu, a u planu je i posjeta opštini Brod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije