Gradovi

Sjednica Skupštine Brčko distrikta u toku sedmice, upitan dolazak hrvatskih odbornika

Sjednica Skupštine Brčko distrikta u toku sedmice, upitan dolazak hrvatskih odbornika
Foto: N.N. | Sjednica Skupštine Brčko distrikta u toku sedmice, upitan dolazak hrvatskih odbornika

BRČKO - Bez obzira na negodovanje tri hrvatska odbornika u Skupštini Brčko distrikta, sjednica koja je zakazana za ovu sedmicu biće održana, a nakon toga vjerovatno će doći do razgovora o mogućem ulasku i HSS-a u novoformiranu skupštinsku većinu.

"Sjednica će biti održana. U ovom trenutku ne znamo ko će od Hrvata doći, ali bez obzira na to sjednica Skupštine Brčko distrikta biće održana. Pozivamo HSS i njihove odbornike da razgovaramo, a i u novoj većini koja je napravljena ima mjesta i za njih. Sve je do njih", rekao je juče za "Nezavisne" Đorđa Kojić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčko distriktu.

Inače na predstojećoj sjednici Skupštine Brčko distrikta neće biti tačaka dnevnog reda koje zahtijevaju nacionalni kvorum, odnosno prisustvo najmanje tri poslanika iz reda Hrvata, ali ukoliko ostanu na sadašnjim stajalištima i u budućnosti ne budu prisustvovali sjednicama, već na nekoj od narednih sjednica moglo bi doći do problema.

Problemi u vlasti u Brčko distriktu, odnosno Skupštini Brčko distrikta započeli su nakon što je Tomislav Stjepanović, sada već bivši odbornik HDZ-a, napustio njihov klub i priključio se dvojici odbornika iz HSS-a.

Trenutno od ukupno pet hrvatskih odbornika u Skupštini Brčko distrikta dvojica su dio nove većine, a trojica je ne podržavaju i ranije su navodno zbog bolesti izostajali sa sjednica.

Inače, u Brčko distriktu nedavno je došlo do formiranja nove većine, a umjesto koalicije SNSD-a s jedne strane i SDS - NDP sa druge strane, uspostavljena je nova većina koju čine SNSD, SP i PDP, a tu većinu podržao je i Uroš Vojnović, odbornik SDS-a, koji je nakon toga napustio SDS.

Nakon izlaska SDS-a i NDP-a iz vlasti u Brčko distriktu, njihovi šefovi odjeljenja u Vladi Brčko distritka podnijeli su ostavke, a gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić potpisao je odluke o imenovanju novih šefova.

Na poziciju šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu imenovan je socijalista Zoran Gajić, Zoran Bulatović iz PDP-a preuzeo je Odjeljenje za komunalne poslove, dok je Olivera Dragutinović iz SDS-a na Vojnovićev prijedlog imenovana za šefa Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije