Gradovi

Sjednica otkazana zbog odsustva skupštinske većine

Sjednica otkazana zbog odsustva skupštinske većine
Sjednica otkazana zbog odsustva skupštinske većine

BIJELJINA - Skupština grada Bijeljina, na kojoj je trebalo da bude razmatran Nacrt budžeta za 2014. godinu, danas nije održana zbog odsustva odbornika skupštinske većine, a nova sjednica zakazana je za srijedu, 4. decembar.

Nacrt budžeta za 2014. godinu bio je i na dnevnom redu prošle sjednice, ali nije dobio podršku većine odbornika.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Siniša Maksimović rekao je da mu nije poznat razlog izostanka odbornika skupštinske većine, ali da je to veoma neodgovoran potez.

On je novinarima rekao da je SNSD bio je spreman da argumentima i kritikama doprinese da se budžet, koji je umanjen, može bolje raspodijeliti.

Maksimović je naveo da je bilo potrebno dodati sredstva prioritetima kao što su socijalne kategorije, borci i kultura, gdje je Narodnoj biblioteci drastično smanjeno davanje, kao i mnogim drugim ustanovama poput Doma zdravlja.

Maksimović, koji je i direktor bijeljinske bolnice, kaže da nije zadovoljan odnosom lokalne vlasti prema ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Posebno izražavam protest na realizaciju budžeta, odnosno zbog toga što 1.600.000 KM predviđenih za izgradnju nove bolnice još nije uplaćeno, a prema projektu izgradnje bolnice obaveza grada je da to učinio", naglasio je Maksimović i ocijenio da je takvo ponašanje neodgovorno i dokaz selektivnog pristupa pojedinim ustanovama u gradu.

Maksimović je istakao da se u bolnici u Bijeljini, bez obzira što je republičkog nivoa, "liječi narod Bijeljine i Semberije".

Ispred PDP-a Slaviša Marković je rekao novinarima da Klub odbornika PDP-a neće glasati za budžet, jer u Nacrt nisu ugrađene primjedbe odbornika ove stranke, koje su konstatovane na prošlom zasjedanju.

"U međuvremenu, primjedbe koje smo stavili očigledno nisu dobro shvaćene od strane koalicionih partnera, danas nisu bile ugrađene u Nacrt", pojasnio je Marković, koji je i potpredsjednik Skupštine grada.

Iz PDP-a su iznesene primjedbe na socijalnu politiku i agrarna pitanja, tražena su veća izdvajanja za gradski Agrarni fond i za zapošljavanje, te očekuju da će njihovim zahtjevima biti udovoljeno na sljedećoj sjednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije