Gradovi

Škeljić nezakonito "srezao" plate

Škeljić nezakonito "srezao" plate
Škeljić nezakonito "srezao" plate

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Protiv Bore Škeljića, načelnika opštine Kneževo/Skender Vakuf, policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je nezakonito smanjio plate opštinskoj administraciji.

Izvještaj protiv njega pripadnici CJB Banjaluka podnijeli su banjalučkom Okružnom tužilaštvu, a terete ga da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, kao i povredu osnovnih prava radnika.

"Navedena krivična djela su izvršena na taj način što je od 29. novembra 2012. do 30. avgusta prošle godine, kao načelnik opštine, prekoračio granice svojih ovlaštenja i donio odluke koje se odnose na visinu plata zaposlenih u opštini, a koje su u suprotnosti s propisima RS, čime je nanio štetu zaposlenima u administrativnoj službi lokalne zajednice kojom rukovodi", potvrdili su iz policije.

Aktivnosti CJB Banjaluka pozdravili su ogorčeni radnici u opštini Kneževo/Skender Vakuf, koji tvrde da je ovo tek jedna od brojnih prijava koje su podnesene protiv Škeljića.

"Mi od nadležnih organa, pored podnošenja izvještaja, očekujemo konkretnije mjere. Škeljić je cijenu rada snizio na 90 KM, iako je zakonom zagarantovana cijena 100 maraka. Oni radnici koji su njegovi simpatizeri imali su veće koeficijente", tvrdi Suzana Gojković, v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i finansije u opštini Kneževo/Skender Vakuf.

Gojkovićeva je, podsjeća, ranije takođe podnijela prijavu protiv Škeljića, jer, kako tvrdi, ostalim načelnicima se plata isplaćuje po koeficijentu deset, a njoj  po koeficijentu sedam.

"Osim toga, prijavu su protiv njega podnijeli i radnici koje je on otpustio", navela je Gojkovićeva, dok se Škeljić danas nije javljao na naše pozive, a ranije je poručio da ne želi da nam daje izjave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije