Gradovi

Škeljić ostaje načelnik Kneževa/Skender Vakufa

Škeljić ostaje načelnik Kneževa/Skender Vakufa
Škeljić ostaje načelnik Kneževa/Skender Vakufa

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Bore Škeljić, načelnik Kneževa/Skender Vakufa, ostaće i dalje na toj funkciji jer u nedjelju održani referendum o njegovom opozivu nije uspio, pokazuju nezvanični rezultati.

Protiv opoziva načelnika opštine glasalo je 2.755 birača, dok se njih 2.563 izjasnilo da Škeljić treba da bude smijenjen.

"Građani su rekli svoje i mi ćemo tu odluku poštovati. Na raspisivanje referenduma bili smo prinuđeni jer načelnik nije poštovao odluke Skupštine opštine i u proteklih više od 16 mjeseci opština je bila u potpunoj blokadi", rekao je Radovan Marić, predsjednik SO Kneževo/Skender Vakuf.

Inače, referendum, na kojem su glasala 5.334 birača, protekao je u najboljem redu, a na 22 redovna biračka mjesta koja su otvorena i zatvorena na vrijeme nije zabilježen nijedan incident. Konačni rezultati referenduma biće objavljeni u srijedu, a kako kaže Marić u narednih godinu dana ne može se potezati pitanje opoziva aktuelnog načelnika Škeljića.

"Prema zakonu, u narednih godinu dana ne možemo tražiti opoziv načelnika, a i da možemo to bi bilo suludo, jer narod je odlučio i to treba poštovati", rekao je Marić.

Podsjećanja radi, opština Kneževo/Skender Vakuf funkcionisala je samo nekoliko mjeseci poslije završenih lokalnih izbora u 2012, a nakon što se promijenila većina u Skupštini opštine predvođena SNSD-om opština je praktično ostala u blokadi, jer načelnik Škeljić i njegovi saradnici ne priznaju tu većinu i onemogućavaju njen rad. Budžet opštine za 2014. godinu usvojen je tek nedavno i to nakon što je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS pokrenulo sudski spor i tražilo da se toj lokalnoj zajednici budžet nametne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije