Gradovi

Škole u Petrovu nisu dovedene u pitanje

Škole u Petrovu nisu dovedene u pitanje
Škole u Petrovu nisu dovedene u pitanje

PETROVO - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas da opstanak Osnovne škole "Vuk Karadžić" i Srednjoškolskog centra u Petrovu trenutno nije doveden u pitanje, te da će njihov status biti rješavan u skladu sa materijalnim mogućnostima resornog ministarstva.

"Ove škole posluju u otežanim uslovima, jer djeluju u rubnim dijelovima opštine, ali je njihov opstanak pitanje koje ne zavisi od naše dobre volje, nego od materijalnih mogućnosti Ministarstva", rekao je Mutabdžija danas u Petrovu.

Mutabdžija je najavio da će resorno ministarstvo sa lokalnom zajednicom tražiti način za dogradnju dvije nove učionice i mokrog čvora u Karanovcu, područnoj osnovnoj školi koja djeluje u sastavu Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kakmuža.

"Ovo je netipičan primjer za Republiku Srpsku, gdje u jednoj školi ima više učenika nego prostora za vaspitno-obrazovni rad", dodao je Mutabdžija.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je Srni nakon sastanka sa Mutabdžijom da je ministru ukazano na probleme u obrazovanju i kulturi, te napomenuo da će ova lokalna zajednica zajedno sa resornim ministarstvom pokušati da dogradi osnovnu školu u Karanovcu.

Mutabdžija je danas, nakon sastanka sa načelnikom opštine Petkovićem, posjetio Osnovnu školu "Vuk Karadžić" i Srednjoškolski centar "Petrovo" u Petrovu, kao i Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije