Gradovi

Škole u u Čelincu sutra počinju sa radom

Škole u u Čelincu sutra počinju sa radom
Škole u u Čelincu sutra počinju sa radom

ISTOČNO SARAJEVO - U Čelincu sutra nastava u osnovnim i srednjim školama počinje u zajedničkim prostorijama i po skraćenom programu, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

U opštini Srbac vodostaj rijeke Save je u opadanju i trenutno je za jedan centimetar ispod kote redovne odbrane od poplava. Voda se povukla iz svih domaćinstava.

Vodostaj rijeke Save u Gradišci je manji u odnosu na mjerenje u 15.00 časova, ali je i dalje za jedan centimetar iznad kote redovne odbrane od poplava.

U Doboju klizište u naselju Cerovica ugrožava stambeni objekat i pomoćne objekte.

Voda iz vodovodne mreže još je tehnička i nije za piće. Vrši se podjela humanitarne pomoći na punktovima koje je uspostavio Crveni krst.

U opštini Ribnik pojavila su se tri nova klizišta na području MZ Gornji Vrbljani, ali zasad ne ugrožavaju puteve ni objekte.

U opštini Brod podzemne vode i dalje izbijaju u različitim dijelovima grada.

U Šamcu su i dalje poplavljeni dijelovi mjesta Jugovići, Duga i Ulica Prote Nenadovića, a stanovništvo je evakuisano.

U sokolačkoj mjesnoj zajednici Podromaniji od podzemnih voda ugrožene su podrumske prostorije jedne privatne kuće. Problem nije rješiv dok ne prestane dotok podzemnih voda.

U Bijeljini stanje na dašničkom nasipu je stabilno i nastavlja se daljnje praćenje situacije.

Na području grada i MZ Trnjaci, evidentirana su neeksplodirana ubojna sredstva, više ručnih bombi, mina i upućen je zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite za njihovo hitno uklanjanje.

Na opštini Bratunac se svakodnevno radi na uspostavljanju normalnih uslova za život, dok klizišta predstavljaju najveći problem.

U opštini Vlasenica brojni odroni na putnim komunikacijama su i dalje jedan od većih problema.

Klizišta i odroni na području Zvornika zatim u mjestima Boškovići, Sopotnik, Malešić, Zelinje, Križevići, Karakaj i Roćevići, ugrožavaju oko 300 domaćinstava sa oko 1.000 stanovnika.

Na području kompletne opštine Lopare do sada je evidentirano 270 klizišta koji su ugrozili elektro-instalacije, PTT instalacije i veliki broj kuća. Preko 150 kuća je direktno ugroženo, a preko 120 lica evakuisano .

U opštini Milići u MZ Koprivna mjesto Bukovica klizište je ugrozilo tri objekta, u MZ Dubnica klizište ugrožava tri objekta, zatim MZ Milići dva klizište ugrožava jedan objekat, MZ Rupovo Brdo u mjestu Bešići ugrožen je jedan objekat, MZ Lukšić Polje u mjestu Donje Vrsinje je ugrožen jedan objekat.

U opštini Srebrenica broj klizišta se stalno povećava i sada ih je evidentirano oko 125 i ugrožavaju lokalne nekategorisane putne pravce.

U opštini Ugljevik klizišta na lokaciji Ugljevik-Prigradsko ugrožava jedan stambeni objekat, klizište u Bogutovom selu ugrožava dvije kuće i ljudi su evakuisani, zatim u Srednjoj Trnovi jedna kuća je ugrožena i iz nje je izvršena evakuacija.

Veći broj klizišta u opštini Šekovići ugrožavaju oko deset stambenih objekata iz kojih je evakuisano dvadeset lica. Lica koja su bili evakuisana zbog klizišta na svoju odgovornost vratila su se u objekte.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije