Gradovi

Skupština Doboja prvi put u istoriji iza zatvorenih vrata: Odbornike čuvali zaštitari i policajci

Skupština Doboja prvi put u istoriji iza zatvorenih vrata: Odbornike čuvali zaštitari i policajci
Foto: N.N. | Skupština Doboja prvi put u istoriji iza zatvorenih vrata: Odbornike čuvali zaštitari i policajci

DOBOJ - Prvi put u njenoj istoriji Skupština grada Doboj, kojom je predsjedavao SDS-ov odbornik Miloš Bukejlović, zasjedala je iza zaključanih vrata, ispred kojih su stajali zaštitari i policijski službenici.

"Mi znamo da je postojao scenario da se pokuša izazvati i fizički sukob bilo sa nama odbornicima ili zaposlenima u školi 'Dositej Obradović', roditeljima, Školskim odborom, da bi se 'popeglalo' nezakonito ponašanje Skupštine i gradonačelnika", rekao je Srđan Todorović, odbornik SP-a.

Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a, kazao je da nije primijetio da je obezbjeđenja više nego inače.

Odbornici su raspravljali o 73 tačke dnevnog reda, a najviše pažnje je izazvala inicijativa za smjenu direktora Osnovne škole "Dositej Obradović" Vedrana Gligorića, inače odbornika SP-a, zbog navodne međunacionalne netrpeljivosti koja je prisutna u ovoj obrazovnoj ustanovi koju pohađaju đaci srpske i bošnjačke nacionalnosti.

Učiteljima i nastavnicima te škole, iako su se na vrijeme obratili Stručnoj službi, nije omogućeno da prisustvuju sjednici, niti da se obrate odbornicima, što je opravdano tehničkim uslovima u sali.

"Pošto je skupštinska sala ograničena brojem mjesta, nismo mogli obezbijediti prisustvo tako nekog. Tu su novinari, odbornici i obrađivači materijala", rekao je Bukejlović i dodao da se zbog efikasnosti rada nije moglo uvrstiti obraćanje predstavnika škole.

Bukejlović, inače potpredsjednik SG, zasjedanje je vodio u odsustvu predsjednika Murveta Bajraktarevića (SBiH). Ratko Močić, DNS-ov odbornik i drugi potpredsjednik, podnio je ostavku, a na njegovo mjesto je sa 27 glasova "za" i dva "protiv" izabran Danijel Gajić, samostalni odbornik kojeg je predložio DNS-ov klub odbornika.

"Pošto smo Skupštinu doveli do apsurda, predlažemo Sretka Đurkovića (NDP) za potpredsjednika", kazao je Todorović, a tu ponudu je Đurković odbio rekavši da je bolestan i da mu je to velika obaveza.

Skupštinskom zasjedanju nije prisustvovao Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, a njegov zamjenik, koji je susretljiv prema medijima nije želio da im se obrati pravdajući se vjerskim razlozima. 

"Časni je post, neću da dajem izjave, ja postim i neću u postu da dajem izjave", opravdao se Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije