Gradovi

Slikari iz Srbije i BiH sa teslićkim penzionerima

Slikari iz Srbije i BiH sa teslićkim penzionerima
Foto: Vladimir Stojaković | Slikari iz Srbije i BiH sa teslićkim penzionerima

TESLIĆ - Gradski trg u Tesliću večeras je bio domaćin za 15 umjetnika iz Srbije i BIH koji su se družili sa članovima Udruženja penzionera i pokazali im na koji način nastaju slike.

Druženje je organizovano povodom 25. "Likovne kolonije" pod nazivom "Različitost nas povezuje", koje se održava do 22. septembra u Etno selu "Usora" u Blatnici.

Organizator likovne kolonije je Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" u saradnji sa organizacijom amputiraca "UDAS" iz Banjaluke.

Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC-a "Banja Vrućica" izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine nastavili sa tradicijom održavanja likovnog saborovanja.

"I ove godine nastavili smo sa tradicijom održavanja likovnog saborovanja, a ova kolonija jedinstvena je po tome sto predstavlja spoj dvije Likovne kolonije, i to Likovne kolonije "Banja Vrućica" i Likovne kolonije "Balkana", istakao je generalni direktor ZTC-a "Banja Vrućica", Aleksandar Radošević povodom otvaranja.

Radošević je takođe naglasio da su učesnici ovogodišnje kolonije mladi ljudi puni energije koji žele prikazati neke nove ideje, kao i vizije umjetničkog izražavanja.

Željko Volaš, predsjednik organizacije UDAS,  kazao je kako je ovo druženje nastavak kolonije koju organizuju sa ZTC "Banjom Vrućicom".

"Posebno želimo da prikažemo različitost koja nas povezuje, i one koji imaju neki invaliditet i one koji nemaju. Na ovaj način željeli smo pokazati kako umjetnici rade i kako nastaju slike. Kolonija traje 7 dana", naglasio je Volaš.

Dodao je da su učesnici kolonije iz BIH i Srbije.

Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, istakao je kako je i on sam u jednom periodu aktivno učestvovao u organizovanju ove kolonije.

"Raduje me to što se kolonija promijenila na način da se ona ne dešava samo u Banji Vrućici već se ove godine dio kolonije održava i na trgu u Tesliću. Ono što je potrebno ovom gradu i svakoj sredini je to da ono što slikari rade predstavi lokalnom stanovništvu i da se svi oni koji imaji talenta za slikanje pokušaju animirati da se bave slikanjem", zaključio je Bogdanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije