Gradovi

"Složno za Pale": Nastaviti sa programom zapošljavanja djece poginulih boraca

"Složno za Pale": Nastaviti sa programom zapošljavanja djece poginulih boraca
"Složno za Pale": Nastaviti sa programom zapošljavanja djece poginulih boraca

PALE - Kandidat Koalicije "Složno za Pale" Boško Jugović razgovarao je danas sa predsjednikom Boračke organizacije Pale Mihajlom Parađinom o rješavanju problema zapošljavanja djece poginulih boraca i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

Jugović je rekao da će, ukoliko pobijedi na izborima, nastavi program zapošljavanja oko 40 djece poginulih boraca koja moraju biti zaposlena po programu koji će dati Boračka organizacija.

"Insistiramo na tome da taj program definiše Boračka organizacija i da ona stoji iza toga ko će biti zaposlen i po kojim kriterijumima i prioritetima", rekao je Jugović.

On je naglasio da u narednom periodu moraju da budu zaposleni demobilisani borci iz višečlanih porodica u kojima niko ne radi, a kojih ima oko 80.

Jugović kaže da će, ukoliko dobije podršku građana na izborima, nastaviti i sa aktivnostima na izgradnji muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata na Palama za koji idejni projekat treba da izradi opština.

On je pozvao sve građane Pala da u nedjelju, 25. septembra, izađu na referendum na kome, kako kaže, treba da pokažu svoju spremnost da odbrane 9. januar - Dan Republike i samu Republiku Srpsku.

Parađina je rekao da su na sastanku razgovarali o pitanjima koja su veoma značajna za boračku populaciju, a jedno od najkompleksnijih je zapošljavanje boračkih kategorija.

On je naglasio da je opština Pale među prvim u Republici Srpskoj završila stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, a Boračka organizacija je svojim aktivnostima uspjela da radno angažuje 50 djece poginulih boraca.

"To nije dovoljno i potrebno je pokazati više društvene odgovornosti, žrtve i dobre volje da se partokratija stavi na marginu i da se po zaslugama i statusnom aspektu zapošljavaju djeca čiji su očevi dali živote za Republiku Srpsku", rekao je Parađina.

On je naveo da je neophodno da 25. septembra svi građani Pala izađu na referendum o Danu Republike, pokažu državotvornu svijest i odgovornost i manifestuju kohezioni faktor, jer "niko ne smije da se kocka sa onim što je stečeno u krvi".

"Moramo odlučno i dostojanstveno izaći na referendum s ciljem odbrane svih žrtava i Republike Srpske kao najvrednije tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata koja je sigurnost za opstanak srpskog naroda u okviru BiH", rekao je Parađina.

U Koaliciji "Složno za Pale" su SNSD, DNS, SP, Pokret za naš grad, Ujedinjena Srpska, Savez za demokratsku Srpsku i Ekološka partija Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije