Gradovi

Smijenjeni direktor i Uprava Doma zdravlja u Sarajevu

Smijenjeni direktor i Uprava Doma zdravlja u Sarajevu
Davud Muminović - 17.08.2011 17:23

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj je sjednici smijenila Slobodana Trninića, dugogodišnjeg direktora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao i članove Nadzornog i Upravnog odbora ove javne ustanove.

Čelnici Vlade su istakli da je smjena menadžmenta i Uprave samo prvi korak u rješavanju nagomilanih problema u ovom javnom preduzeću.

"Aposolutni prioriteti su da zaposlenima u ovoj ustanovi budu isplaćene plate i Domu zdravlja deblokiran račun. Naći ćemo rješenje za ove promjene i radnicima će u vrlo skoro vrijeme biti isplaćene zaslužene plate", kazao je Zlatko Vuković, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, koji se jučer izvinio radnicima zbog kašnjenja plata.

Vuković je kazao da je Vlada imenovala vršioce dužnosti Upravnog i Nadzornog odbora JU Dom zdravlja, koji će uskoro izabrati novog direktora. U Vladi jučer nisu otkrili na koji način će riješiti blokadu računa niti precizirali kada će radnicima biti isplaćene plate.

Račun JU Dom zdravlja KS blokiran je na osnovu pravosnažne sudske presude, a zbog neizmirenih računa za laboratorijski potrošni materijal iz 2002. godine u iznosu od 1,2 miliona KM koji je ova ustanova dužna kompaniji "Bayer". Zbog blokade računa više od 2.000 radnika nije primilo julsku platu.

Smijenjeni upravni odbori Kolegium artistikuma, Historijskog muzeja, Sartra i Kamernog teatra 55

"Blokada računa je samo vrh ledenog brijega nezakonitosti u ovom preduzeću. Mi ćemo formirati komisiju koja će utvrditi tačno stanje koje smo zatekli u ovom preduzeću, ali sada je prioritet isplata plate ljudima", kazao je Vuković.

Iz Sindikata JU Dom zdravlja pozdravili su odluku Vlade KS o smjeni direktora i menadžmenta ove ustanove.

"Naš menadžment nije sposoban da vodi ovu ustanovu. Mi to odavno govorimo jer već godinama tonemo u dugovima. Nadam se da ćemo uspješno sarađivati s novim nadzornim i upravnim odborom", kazao je Basam Kudejmati, čelnik Sindikata ove zdravstvene ustanove.

On je istakao da će se članovi Sindikata, nove upravljačke strukture Doma zdravlja i Ministarstva zdravlja već danas sastati i početi rješavati probleme u vom preduzeću. 

"Smijenjeni direktor je bio na čelu ove ustanove cijelih devet godina. Nadam se da će se sada i sudska vlast pozabaviti poslovanjem u ovoj ustanovi jer smo odavno ukazivali na nezakonitosti", kazao je Kudejmati.

Slobodana Trninića, smijenjenog direktora JU Dom zdravlja, danas nismo uspjeli kontaktirati. 

Apsolutni prioriteti su da zaposlenima u ovoj ustanovi budu isplaćene plate i Domu zdravlja deblokiran račun, rekao Vuković

Vlada je na današnjoj sjednici smijenila upravne odbore Kolegium artistikuma, Historijskog muzeja, Sartra i Kamernog teatra 55. Kao razlog smjena navedeno je da nisu dostavili finansijske izvještaje poslovanja ovih kulturnih ustanova.

Vlada KS  je za dekana Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu imenovala Radu Čahtarević.

"Prihvatili smo informaciju o stanju bezbjednosti u KS u prvih šest mejseci. Čestitali smo MUP-u na uspješnim akcijama u borbi protiv narkomanije. Iskazana je zabrinutost zbog povećanja broja saobraćajnih nesreća, te smo podržali MUP u nabavci opreme, posebno radara, da bi se smanjili udesi", kazao je Fikret Musić, predsjednik Vlade KS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

  • Na oktobarskim izborima Laktaši biraju i načelnika

    22.07.2014 08:10 - Uroš Vukić

    BANJALUKA - Uz predsjedničke i parlamentarne izbore u BiH koji se održavaju 12. oktobra, u opštini Laktaši biće održani i lokalni izbori za načelnika ove lokalne zajednice.

  • Nevrijeme u Milićima, poplavljen centar grada

    21.07.2014 16:05 - Srna

    MILIĆI - Snažno olujno nevrijeme praćeno gradom pogodilo je danas opštinu Milići, uzrokujući probleme u saobraćaja na pojedinim lokalnim dionicama, a u centru grada i polučasovni prekid saobraćaja zbog velikih količina vode koje su se zadržale na kolovozu.

    Foto
  • Utvrdili nacrt odluke o izmjeni Statuta Laktaša

    21.07.2014 15:28 - Srna

    LAKTAŠI - Skupština opštine Laktaši danas je na vanrednoj sjednici utvrdila Nacrt odluke o izmjeni Statuta opštine Laktaši i uputila ga na javnu raspravu, koja će biti provedena od 22. do 31. jula.

  • Uručeno novih 207 platnih kartica

    21.07.2014 14:12 - Srna

    MODRIČA - Članovima poplavljenih domaćinstava u Modriči danas je uručeno 207 vaučera, čime je nastavljena podjela platnih kartica Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske na području ove opštine.

  • Za biblioteku u Doboju 5.500 naslova

    21.07.2014 13:25 - Srna

    DOBOJ - Narodnoj biblioteci u Doboju danas je uručeno 5.500 knjiga i simbolična novčana pomoć, koje su donirali Društvo bibliotekara Republike Srpske i Narodne biblioteke iz Istočnog Sarajeva.

  • Pomoć za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

    21.07.2014 11:52 - Srna

    ŠAMAC - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas rješenja o bespovratnoj pomoći za stambeno zbrinjavanje 36 porodica iz boračkih kategorija u Šamcu, vrijednosti 270.000 KM.

  • Poklonio 1.000 KM omladinskom savjetu

    21.07.2014 11:40 - Srna

    MILIĆI - Željko Pantić iz Minhena uručio je danas 1.000 KM pomoći predsjedniku Omladinskog savjeta iz Milića Stefanu Miliću kao vid podrške aktivnostima omladinaca.

  • Zamjenik načelnika opštine Laktaši podnio ostavku

    21.07.2014 11:05 - Srna

    LAKTAŠI - Zamjenik načelnika opštine Laktaši Ognjen Vulin podnio je Skupštini opštine i Centralnoj izbornoj komisiji BiH ostavku na ovu funkciju.

  • Danas podjela kartica u Modriči

    21.07.2014 07:54 - Srna

    BANJALUKA - Podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske biće nastavljena danas u opštini Modriča, saopšteno je iz Biro Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

  • Prijedor prvi dobio garancije

    20.07.2014 21:00 - Zorica Dragović

    BANJALUKA - U RS je u toku proces sertifikacije opština i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem, a jedini grad koji je dosad dobio ovakav međunarodni garant dobre investicione klime je Prijedor, dok je Banjaluka pred vratima dobijanja ove oznake.

    Foto
  • Škeljić: Bankrotirali smo!

    19.07.2014 13:24 - Srna

    BANJALUKA - Načelnik opštine Kneževo/Skender Vakuf Bore Škeljić izjavio je da je ova opština bankrotirala nakon što je Poreska uprava Republike Srpske skinula sa računa opštine 300.000 KM i zbog toga što još nije usvojen budžet ove lokalne zajednice.

  • Pola vijeka druguje s makazama

    18.07.2014 20:30 - Z. Čekić

    SANSKI MOST - Punih pet decenija Aziz Sulejmanović (66), vlasnik poznate frizerske radnje u centru Bihaća, druguje s makazama za šišanje i ostalim frizerskim alatom.

  • Raspisan referendum za opoziv načelnika

    18.07.2014 20:20 - Srna

    BANJALUKA - Skupština opštine Istočni Drvar donijela je danas odluku o raspisivanju referenduma za opoziv načelnika opštine, koji će biti održan 17. avgusta, potvrdio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Dragan Lukač.

  • Bihać, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica čekaju da postanu gradovi

    18.07.2014 18:11 - Fena

    TUZLA - Prijedlog zakona o gradovima Bihaću, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici, po kojima bi ove, za sada, opštine u Federaciji BiH trebale postati gradovi, prošao je na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

  • »Elektrohercegovina« tuži Slavka Vučurevića?

    18.07.2014 16:09 - Srna

    TREBINJE - Rukovodstvo "Elektrohercegovine" u Trebinju danas je demantovalo izjavu trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića da je prije dvije godine porodici poginulog borca bila isključena električna energija deset mjeseci, te najavilo moguću tužbu.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner