Gradovi

Smjenom Došena odblokiran rad petrovačke skupštine

Smjenom Došena odblokiran rad petrovačke skupštine
Smjenom Došena odblokiran rad petrovačke skupštine

BOSANSKI PETROVAC - Skupština opštine (SO) Bosanski Petrovac smijenila je većinom glasova dosadašnjeg predsjedavajućeg Skupštine Dušana Došena iz SNSD-a, čime je nakon nešto više od dva mjeseca odblokiran rad ovog organa vlasti u Bosanskom Petrovcu.

Naime, na vanrednoj sjednici Skupštine ove opštine, o smjeni dosadašnjeg predsjedavajućeg odbornici su se izjašnjavali tajnim glasanjem, i za smjenu Došena glasalo je 11 od ukupno 16 prisutnih odbornika.

Svemu ovome prethodio je širi sastanak, koji je u utorak sazvao Zlatko Hujić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, a kojem su prisustvovali predsjednici opštinskih odbora svih političkih partija koje participiraju u radu Skupštine ove opštine, te svi odbornici, a sa ciljem pronalaženja načina za otklanjanje problema u funcionisanju ove skupštine. Nakon toga, Hujić je sazvao vanrednu sjednicu, na kojoj su se odbornici izjašnjavali o smjeni Došena, koju su tražili odbornici iz reda bošnjačkog naroda u ovoj skupštini. Kako su kazali iz Kabineta načelnika opštine Bosanski Petrovac, rad Skupštine do daljeg će voditi zamjenik predsjedavajućeg Haris Mešić.

"O izboru novog predsjedavajućeg Vijeće će se izjasniti kada budu Komisiji za izbor i imenovanje dati prijedlozi, a rok za dostavu prijedloga je sedam  dana", kazali su iz Kabineta načelnika ove opštine. Inače, sada treba očekivati da za sljedeću sedmicu bude sazvan nastavak 26. sjednice Skupštine, a potom i ostalih koje zbog blokade nisu održane. Hitnost održavanja zaostalih sjednica potrebna je zbog pravovremenog donošenja potrebnih odluka u ovoj opštini, u kojoj je u toku realizacija niza infrastrukturnih projekata. Hujić nam je rekao da je ovim praktično odblokiran rad Skupštine ove opštine, koja nastavlja svoj rad.

Podsjećamo da je blokada rada Skupštine počela 26. februara 2015, kada je prekinuta 26. redovna sjednica, pri razmatranju Pravilnika o ustanovljavanju obilježavanja "Zavičajni dani petrovačkih velikana".

Tada su sjednicu napustili odbornici iz reda bošnjačkog naroda i zatražili smjenu predsjedavajućeg SO Dušana Došena. Zasmetalo im je što je odbornik iz reda SNSD-a zatražio da ova tačka dnevnog reda bude povučena i predložio da pored četiri velikana - Skendera Kulenovića, Ahmeta Hromadžića, Jovana Bijelića i Mersada Berbera, kojima je u planu podizanje spomenika, bude uvršten još jedan velikan srpske nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije