Gradovi

Spisak ulica u Sarajevu koje danas neće imati vode

Spisak ulica u Sarajevu koje danas neće imati vode
Foto: Ilustracija | Spisak ulica u Sarajevu koje danas neće imati vode

SARAJEVO - Dijelovi Sarajeva i danas će ostati bez redovnog vodosnabdijevanja, saopšteno je iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Kako stoji u saopštenju danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Isaka Samakovlije na više adresa, Hasana Bibera na više adresa, Oteška, Gornji Velešići na dvije adrese, Potoklinica, Gornja Jošanica I, Muje Šejte na dvije adrese, te polaganje cjevovoda Aleksandra Puškina i prebacivanja priključaka u ulici Orlovača, izrada priključka Bistrik, vezivanje cjevovoda Karpuzova Logavina

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolaziće do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama / naseljima: Oteška, Naselje Otes, Bistrik, Aleksandra Puškina, Karpuzova, Logavina, Gornja Jošanica I, Muje Šejte, Nebočaj, Velešići Gornji, Potoklinica.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Velikokladuška, Reisa Džemaludina Čauševića, Hekim Ogul Alipaše, Eniza Cocalića.

Za danas su planirani i radovi u zoni vodosnabdijevanja rezervoara Kobilja glava u ulicama Hasana Bibera i Isaka Samokovlije, a doći će do prekida u vodosnabdijevanju za naselja Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

U saopštenju se navodi da stabilizaciju u vodosnabdijevanju očekuju do 16 sati.

S obzirom na dalji pad raspoloživih količina vode, u toku dana od 11 do 15 sati vršitće se preraspodjela vode iz glavnih rezervoara: Mojmilo, Kobilja Glava, Igman.

U planiranom terminu doći će do obaranja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima koja se snabdijevaju sa ovih rezervoara, navedeno je u saopštenju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije