Gradovi

Srebrenica: Ozvaničen početak rada Radio-kluba

Srebrenica: Ozvaničen početak rada Radio-kluba
Srebrenica: Ozvaničen početak rada Radio-kluba

SREBRENICA - U Potočarima je danas ozvaničen početak rada Radio-kluba Srebrenica i uručeni sertifikati za 30 članova, koji su završili radio-amatersku obuku, te zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomogli pokretanje rada i nabavku opreme za ovo udruženje.

Predsjednik Radio-kluba Emir Hajdarbegović podsjetio je da je prije godinu dana održan inicijativni sastanak grupe ljubitelja radio-amaterstva i donesena odluka o formiranju Radio-kluba.

"Za godinu dana održali smo osnivačku skupštinu kluba, izabrali organe i registrovali klub. Zahvaljujući pomoći više klubova iz BiH, opštine i firme `Mibo komunikacije` dobili smo novu opremu, a uskoro ćemo useliti i u prostorije koje nam je u Srebrenici dodijelila opština", rekao je Hajdarbegović.

On je istakao da su organizovali obuku 30 zainteresovanih radio amatera kojima su danas uručeni sertifikati i koji su osposobljeni za samostalan radio-amaterski rad, koji od danas počinje.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić čestitao je rukovodstvu kluba i poželio uspješan rad, te obećao pomoć opštine njegovom opremanju i radu ističući značaj radio-veza u vanrednim situacijama za pružanje pomoći ugroženom stanovništvu.

Radio-klub Srebrenica postao je član Asocijacije radio-amatera BiH, a danas je potpisana povelja o partnerstvu između ovog i Radio-kluba Sarajevo i od danas je u svjetskoj radio-amaterskoj mreži.

Član ovog kluba i Opštinskog štaba Civilne zaštite Cvijetin Maksimović rekao je da je cilj obučavanje mladih za radio-amaterski poziv kao i uspostavljanje radio-veza sa radio-amaterima iz cijelog svijeta.

"Svjesni smo značaja radio-amatera u vanrednim situacijama i želimo da uvežemo njihov rad sa civilnom zaštitom te da organizujemo obuku predstavnika svih mjesnih zajednica za rukovanje i rad sa radio-opremom, koju ćemo nabaviti za komuniciranje u vanrednim okolnostima radi pružanja adekvatne i blagovremene pomoći ugroženom stanovništvu u slučaju potrebe i prekida telefonskih veza", rekao je Maksimović.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predstavnici opštine Srebrenica i više radio-klubova iz BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije