Gradovi

Srećni i nakon 60 godina braka (FOTO)

Srećni i nakon 60 godina braka (FOTO)
Srećni i nakon 60 godina braka (FOTO)

Razija (80) i Nail (83) Čanić, mještani Urija, naselja u Prijedoru, u subotu su na maloj porodičnoj fešti proslavili 60 godina lijepog i skladnog braka.

Jubilej su obilježili zdravica, torta i pokloni među kojim je bio i njima najdraži,  album s porodičnim fotografijama.

U braku dugom 60 godina Čanići su stekli dvije kćerke, sina, petoro unučadi. Praunuka još nema, „jer unuci čekaju“. Uglas kažu da im je brak bio idealan, prepun razumijevanja i sloge.

“To razumijevanje i sloga su nam bili i najvažniji. Nikad nije bilo ljubomore, već samo dogovora. A kad ima sloge i dogovora, ima i napretka. To je i moja poruka mladim koji stupaju u brak, da svoju budućnost grade na slozi i razumijevanju”, kaže Razija koja je svog Naila upoznala preko brata. Njih dvojica su se družili, a Razija i Nail često sretali, obično kad su išli na posao. Nail je tada radio u „Javoru“, tvornici namještaja u kojoj je kao glavni poslovođa i zaradio penziju. Bavio se i sportom, kuglanjem, a daleke 68 godine bio je i jedan od deset najboljih sportista Prijedora. Penziju je zaradila i njegova Razija.Danas, kad sabira godine koje je proveo sa ženom svog života, Nail  jednostavno kaže „ da bi svakom poželio ovakav brak“.

 

“Slobodno mogu reći da je to bio idealan brak. U svemu smo se baš slagali”, kaže sretan Nail ponosan na lijep život koji je stvorio sa svojom Razijom.

Razija Čanić koju mnogi uglavnom poznaju kao  Razu posljednjih desetak godina aktivno pjeva u horu KUD-a „Osman Džafić“.  To je bio i razlog zašto je fešta organizovana upravo u domu u Donjoj Puharskoj u Prijedoru  gdje inače djeluje ovo poznato kulturno-umjetničko društvo.

(Infoprijedor)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije