Gradovi

Srednjoškolci darovali krv

Srednjoškolci darovali krv
Srednjoškolci darovali krv

MILIĆI - U akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju su danas u Milićima organizovali učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković", dragocjenu tečnost darovalo je 19 maturanata i 10 stanovnika Milića koji su se odazvali apelu srednjoškolaca.

Član Organizacionog odbora akcije Marko Madžarević rekao je Srni da se prijavilo ukupno 65 srednjoškolaca, ali da je taj broj sveden na 19 nakon obavljenog zdravstvenog pregleda.

"To govori o tome da su učenici ove škole veoma zaniteresovani za ovakve akcije i da pokazuju visok nivo odgovornosti”, istakao je Madžarević.

On je dodao da je ovo treća godina da maturanti organizuju akciju dobrovoljnog darovanja krvi i da je svake godine sve više davalaca.

Profesor Vojkan Mujičić, koji je koordinator humanitarnih akcija u milićkom SŠC, naglasio je da maturanti ove škole akcijom dobrovoljnog darivanja krvi polažu ispit humanosti, koji je skoro u istoj mjeri važan kao i maturski ispit.

"Kompletna organizacija je povjerena učenicima i najveći broj davalaca su srednjoškolci, ali nastojimo da animiramo i što veći broj građana", rekao je Mujičić.

LJekar u zvorničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Dalibor Lipovac kaže da je zadovoljan organizacijom akcije u Milićima.

"Srednjoškolski centar u Milićima prednjači u regiji u ovakvim akcijama i ovdje uvijek imamo dobar odziv", rekao je Lipovac.

On je naveo da služba trenutno raspolaže solidnim zalihama krvi, ali da se problemi javljaju u ljetnim mjesecima kada dolazi do smanjenja neophodnih količina krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije