Gradovi

Stanari: Lokacija za Dom zdravlja zavadila vlast i opoziciju

Stanari: Lokacija za Dom zdravlja zavadila vlast i opoziciju
Stanari: Lokacija za Dom zdravlja zavadila vlast i opoziciju

STANARI - Kupovina poslovne zgrade i zemljišta za potrebe ovdašnjeg Doma zdravlja posvađala je vlast i opoziciju u najmlađoj opštini u RS, jer dok jedni smatraju da u tome nema ništa sporno, drugi sumnjaju u transparentnost i traže da se Skupština opštine izjasni da li je kupovina povoljna.

U vladajućem SNSD-u ističu da Dom zdravlja, koji se nalazi u objektu dotrajale ambulante, mora u roku od godinu dana da ispuni sve prostorne, tehničke i kadrovske uslove za pružanje primarne zdravstvene zaštite.

"Ovaj objekat koji koristi Dom zdravlja ne zadovoljava ni kvadraturom ni tehničkim uslovima i iz tih razloga je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS donijelo privremeno rješenje o radu Doma zdravlja", navodi Ostoja Stevanović, SNSD-ov odbornik i predsjednik Skupštine opštine Stanari.

"Podudarilo se da je kompanija EFT sagradila novi poslovni objekat u krugu Termoelektrane i njihov poslovni objekat (upravna zgrada), koji je od centra udaljen 300 metara, ispunjava evropske standarde kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita. Ima više od 30 prostorija, to je višenamjenski objekat od oko 1.700 kvadratnih metara", izjavio je Dušan Panić, načelnik opštine Stanari (SNSD).

Nismo protiv kupovine objekta, jer nam je potreban, tvrde u opoziciji, ali jesmo protiv načina na koji se to čini i želimo da se, nakon što se utvrdi cijena, odbornici Skupštine izjasne da li je ona prihvatljiva.

"Mi nismo za ovakvu odluku kakva jeste, da kupujemo nešto što nema cijene", kaže Željko Bajić, odbornik SDS-a.

Dragomir Vidović, odbornik PDP-a, kaže da po svojoj lokaciji objekat ne zadovoljava uslove za Dom zdravlja jer je kilometar udaljen od ambulante.

Načelnik opštine uvjerava da se lokalna zajednica neće morati zaduživati zbog kupovine objekta. On je dodao da će sudski vještak ili procjeniteljska kuća za nekretnine izvršiti procjenu vrijednosti objekta koji opština namjerava da kupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije