Gradovi

Stanje na području opštine Srbac se stabilizuje

Stanje na području opštine Srbac se stabilizuje
Stanje na području opštine Srbac se stabilizuje

SRBAC - Stanje na području opštine Srbac stabilno je nakon poplava, a u korito se povukla i rijeka Vrbas iz naselja Kukulje i Lilić, rekao je Srni načelnik opštinskog Štaba Civilne zaštite Borivoje Vrsajković.

"Bujične vode su protunjale i danas je stanje stabilno, a u korito se u naseljima Kukulje i Lilić povukao i Vrbas. U gornjem dijelu, blizu ušća u Savu Vrbas se još izliva pa se pod vodom nalazi nekoliko stotina hektara oranica, seosko groblje i pravoslavni hram", naveo je Vrsajković.

Nakon trodnevnih obilnih padavina i bujičnih voda koje su prouzrokovale veliku štetu na putnoj infrastrukturi i domaćinstvima u naseljima Mali Sitneši, Dvorine, Lepenica i u centru Srpca, nabujali Vrbas izlio se iz korita i poplavio plodne oranice i više domaćinstava u Liliću, Kukuljama, Razboju i Bajincima.

Vrsajković je rekao da se do sada zna da je oko 150 domaćinstava u srbačkoj opštini bilo poplavljeno, a voda je ušla u 20 kuća.

Prema njegovim riječima, na teren su upućene dvije opštinske komisije, jedna za procjenu štete na putnoj infrastrukturi, a druga za procjenu štete u domaćinstvima.

Opštinu Srbac juče popodne posjetio je i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Veseljko Elez koji se zatekao u Lepenici kada je ta rječica poplavila izletište "Suvajac" nanijevši štetu od najmanje 10.000 maraka.

U naselju Sitneši, pod vodom i muljem našlo se i asfaltno igralište, zbog čega je tri dana u prekidu 15. LJetnji turnir u malom fudbalu "Sitneši 2014".

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Dragan Popović rekao je da će večeras biti odigrane polufinalne utakmice, a sutra naveče planirano je finalno veče sa bogatim kulturnim i sportskim sadržajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije