Gradovi

Stevi Brkancu iz Žeravice, kod Gradiške, neophodna pomoć

Stevi Brkancu iz Žeravice, kod Gradiške, neophodna pomoć
Foto: Ilustracija | Stevi Brkancu iz Žeravice, kod Gradiške, neophodna pomoć

BANJALUKA - Fondacija "Humana Srpska" iz Banjaluke pokrenula je humanitarnu akciju u prikupljanju pomoći za bolesnog Stevu Brkanca (61) iz Žeravica, kod Gradiške, koji živi od 20 KM penzije.

Ovaj skromni čovjek, koji živi sam u trošnoj kući bez kupatila, prije nekoliko godina doživio je moždani udar, zbog čega mu je desna ruka ostala nepokretna i nije u mogućnosti da zaradi sebi za  život.

"Kuću u kojoj Brkanac živi  dobio je na korištenje od jednog čovjeka koji je želio da mu pomogne. Živi od 20 KM penzije, a penziju koju je zaradio u Hrvatskoj ne prima. Novčana sredstva koja prima nisu  dovoljna za kupovinu lijekova, a zbog posljedica bolesti ne može da se bavi ni sezonskim poslovima", kazala je Valentina Kecman, predsjednica Fondacije "Humana Srpska".

Dodala je da Brkanac nije u mogućnosti da sebi priušti hranu, priključak struje ili vode.

Brkanac je otac dvanaestogodišnje djevojčice koja živi s majkom, a koju nije u mogućnosti izdržavati, rekla je Kecmanova.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Brkancu skromnom donacijom u vidu prehrambenih proizvoda, sredstava za higijenu, lijekova ili novčanih sredstava za priključivanje struje i vode mogu se obratiti Fondaciji "Humana Srpska" na 066/ 444727.

"Materijalne donacije mogu se predati na dvije lokacije u Banjaluci u kancelariji Fondacije u Ulici Skendera Kulenovića 61 ili u Žutim zgradama  'Fortuna'", rekli su u Fondaciji.

Dodali su da se novčane donacije mogu uplatiti na račun u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za Stevu Brkanca.

Instrukcije za uplate iz inostranstva kao i donacije putem PayPala i platnih kartica mogu se naći na vebsajtu fondacije www.humanasrpska.org.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije