Gradovi

Stigla nova donacija od Zvorničana na radu u Švajcarskoj

Stigla nova donacija od Zvorničana na radu u Švajcarskoj
Stigla nova donacija od Zvorničana na radu u Švajcarskoj

ZVORNIK - Braća Savo i Tomo Đorđić iz zvorničke Mjesne zajednice Lokanj, koji su na privremenom radu u Švajcarskoj, dopremili su danas pomoć za stanovnike zvorničke opštine pogođene poplavama.

Pomoć sadrži sušače prostorija, sredstva za dezinfekciju, šampone za djecu, odjeću, obuću, posteljinu, peškire, rukavice i maske za lice.

"Bilo je tužno gledati šta se ovdje dešava i bili smo jako potreseni. U kratkom roku smo se organizovali i prikupili ono što smo smatrali da je u ovom trenutku najpotrebnije", kažu Đorđići.

Vrijednu donaciju obezbijedili su, osim Save i Tome, i njihova djeca, kao i komšije u Švajcarskoj, a prevoz je omogućila firma "Tomo Rajzen" iz Pilice.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izrazio je zahvalnost za veoma značajnu pomoć.

"Ovo je značajna pomoć, naročito jer dolazi od naših ljudi koji saosjećaju i žive sa nama i kad su daleko od svoje kuće. Oni kad god je to potrebno izdvajaju značajan dio zarada da bi pomogli svom narodu. Ovo nas čini jačim i daje nam snagu da se borimo sa onim što nas je zadesilo, ovo pokazuje da naš narod, ma gdje bio, ima osjećaj solidarnosti i osjećaj za patnju svog naroda", rekao je Stevanović.

On je dodao da je riječ o finansijski značajnoj pomoći, ali da je draga svačija pomoć, i onoga ko ne može da da mnogo, a sjeti se svog naroda.

Braća Đorđić su najavila da će nastaviti da kontaktiraju s načelnikom Stevanovićem i prikupljaju i dostavljaju neophodnu pomoć za stanovnike zvorničke opštine pogođene poplavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije