Gradovi

Stigla pomoć iz bratskog grada

Stigla pomoć iz bratskog grada
Stigla pomoć iz bratskog grada

PRIJEDOR - Za stanovnike ugrožene poplavama na području grada Prijedora danas je iz slovenačkog grada Bovec stigla humanitarna pošiljka od oko dvije tone hrane, sredstava za higijenu, dječije hrane i vatrogasne opreme.

Odbornik opštine Bovec Milan Jojić, koji je bio u pratnji kontingenta, rekao je da humanitarni paket sadrži ono što je najpotrebnije stavnovništvu u poplavljenim područjima.

"Bio sam prisutan u delegaciji Bovca kada je bila proslava Dana grada 16. maja i kada je voda iz rijeke Sane krenula da preliva u naselja na obali", ispričao je Jojić.

On je dodao da je to bio dovoljan razlog da se odmah po povratku u Bovec organizuje krizni štab i prikupi pomoć za stanovnike grada Prijedor, sa kojim je prije desetak godina potpisana Povelja o bratimljenju.

"Ovo je prvi kontingent pomoći i biće je još", poručio je Jojić.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je velikom broju porodica potrebna pomoć u hrani i higijenskim sredstvima, a izražena je i potreba za aparatima za uspumpavanje vode i isušivanje prostora koji su bili poplavljeni.

Sadržaj humaniarnog paketa uskladišten je u Crveni krst, koji vodi evidenciju o prikupljenoj pomoći za grad Prijedor i o njenoj distribuciji ugroženim stanovnicima grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije