Gradovi

Sud odbacio žalbu Ćamila Durakovića

Sud odbacio žalbu Ćamila Durakovića
Sud odbacio žalbu Ćamila Durakovića

SARAJEVO - Apelacioni odjel Suda BiH odbacio je žalbu nezavisnog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH postala pravosnažna.

Očekuje se da se Apelacioni odjel Suda BiH, kako su kazali iz CIK-a, u narednim danima očituje i o prigovoru koalicije SDA-SBB po istoj stvari nakon čega će se u potpunosti razriješiti situacija oko izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštine opštine Srebrenica.

Žalbe na utvrđene rezultate lokalnih izbora u Srebrenici podnesene su s ciljem osporavanja rezultata izbora nakon utvrđivanja nepravilnosti na sam dan izbora s obzirom na to da se, kako se tvrdi, brojnim građanima dozvolilo da glasaju sa neregularnim dokumentima, kao i da je policija upala u Opštinu Srebrenica nakon čega izborni materijal nije bio pod nadzorom Opštinske izborne komisije.

Istovremno, žalba je bila upućena i zbog odluke CIK-a BiH da ne uvrsti glasački materijal pristigao putem pošte nakon 4. oktobra, iako je bio sa žigom od 2. oktobra, dana lokalnih izbora u BiH, a radi se o 2.000 koverata.

(Anadolija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije