Gradovi

Svečano otvorena Osnovna škola Šamac

Svečano otvorena Osnovna škola Šamac
Svečano otvorena Osnovna škola Šamac

ŠAMAC - Osnovna škola "Šamac", koja je u majskim poplavama pretrpjela veliku štetu, danas je svečano otvorena nakon višemjesečne obnove u koju je EU uložila 700.000 KM.

Školu je otvorio šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen, koji je istakao da je obnova škole u Šamcu bila prioritet.

Sorensen je napomenuo da je Delegaciji EU bilo važno da se na djelu vidi ta direktna pomoć koju pružaju građanima u BiH nakon katastrofalnih poplava.

On je naveo da EU, koja je u prvoj fazi obezbijedila više od 43 miliona evra pomoći, pomaže rekonstrukciju više od 4.200 objekata i stotine puteva i mostova u BiH.

"Radićemo na zadržavanju više od 2.000 radnih mjesta", rekao je Sorensen i dodao da je Delegacija EU od samog početka bila uz građane poplavljenih područja, djelovala brzo i sa značajnim iznosom.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da je Osnovna škola "Šamac" prva investicija koja je u cijelosti završena i zahvalio EU, UNDP-u i svim koji su pomogli njenu obnovu.

"Imajući u vidu da je opština Šamac više od 10 dana bila pod vodom, bio je problem napraviti projekte", objasnio je Minić i kao sljedeću investiciju najavio obnovu srednje škole.

On je naveo da obnova Šamca, nakon katastrofalne poplave, ide zadovoljavajućom dinamikom.

Direktor Osnovne škole u Šamcu Slobodan Čeliković zahvalio je EU, Sorensenu, Razvojnom programu UN i svima koji su pomogli obnovu škole od temelje do krova kako bi oko 500 učenika nesmetano moglo da pohađa nastavu.

Nastavu u Osnovoj školi "Šamac" učenici pohađaju od početka nove školske godine, iako su međuvremenu obavljani završni radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije