Gradovi

Svečanost u PU Trebinje: Značajno poboljšanje javnog reda i mira

Svečanost u PU Trebinje: Značajno poboljšanje javnog reda i mira
Foto: N.N. | Svečanost u PU Trebinje: Značajno poboljšanje javnog reda i mira

TREBINJE - U istočnoj Hercegoini je značajno poboljšanje javnog reda i mira, što govori o spremnosti propadnika Policijske uprave Trebinje, ali i saradnje građana sa policijom.

Ovo je istaknuto u sjedištu Policijske uprave Trebinje povodom obilježavanja Svetog Arhangela Mihaila, krsne slave MUP-a RS.

Načelnik trebinjske Plicijske uprave Žarko Laketa je potvrdio i poboljšanje stanja javnog reda i mira, ali i stanje kriminaliteta koji se maksimalno suzbija, uz veliki broj otkrivenosti krivičnih djela koji je preko 80 odsto.

“Ova policijska uprava ima značajne rezultate kada je u pitanju zapljena narkotičkih sredstava i mi smo među vodećim policijskim upravama na nivou MUP-a RS, jer smo prošle godine zazaplijenili oko 90 kilograma marihuane, sa značajnim brojem izrečenih prekršaja”, istakao je Laketa, izražavajući naročito zadovoljstvo zbog dobrog rada svojih službenika, ali i saradnje sa lokalnim zajednicama i drugim policijskim agencijama.

Laketa je podsjetio i na pomoć koju pružaju Graničnoj policiji BiH u očuvanju granice BiH, pa je u drugoj polovini godine znatno smanjen broj njihovih ilegalnih ulazaka u odnosu na prvo polugodište.

On kaže da su se u ovoj policijskoj upravi, najviše zbog razuđenosti terena, suočavali sa nedstatkom ljudi, ali, kako objašnjava, ministar Lukač je preopoznao taj problem i u ovoj godini je u dva navrata zaposleno 28 novih policijskih službenika, kadrova koji su završili stručne škole za svoj posao, pa je i taj problem riješen.

Laketa dodaje da se, u povodu krsne slave, hercegovački policajci uvijek sjete prvo svojih 30 kolega koji su živote položili na oltar otadžbine u proteklom ratu, ali i bivših  pripadnika policijskih formacija, kao i penzionisane policajce, pa su na ovoj proslavi pozvani i članovi porodica palih boraca i svi bivši pripadnici MUP-a RS.

Jedan od njih je i Dejan Bodiroga, pripadnik Trećeg odreda specijalne jedinice policije, kao i supruga poginulog policajca Milijana Zirojević, istakli su zadovoljstvo što su pozvani na ovu svečanost i što nisu zaboravljeni.

Željko Đogović iz Odjeljenja za privredni kriminalitet kaže da je u MUP-u RS od samog osnivanja i da su od tada do danas mnoge stvari i u MUP-u i u ovoj policijskoj upravi napedovale, ali je, kako kaže, dobre uslove rada i života trebalo stvoriti, a hercegovačka policija se, zajedno sa vojskom, priključila i odbrani Republike Srpske.

„Da i sada, sa ovim iskustvom, počinjem ponovo svoju karijeru, odabrao bih MUP RS, na koji sam uvijek bio ponosan , kao i na posao koji radim“, dodaje Đogović.

Svečanosti u Policijskoj upravi Trebinje, uoči sutrašnje krsne slave MUP-a RS, prisustvovali su novi direktor „Elektroprivrede“ RS Luka Petrović, zamjenik gradonačelnika Trebinja koji sada obavlja funkciju gradonačelnika Mirko Ćurić, kao i brojni pripadnici javnog, privrednog i političkog života grada, a pomen poginulim pripadnicima PU Trebinje i slavski obred, na kome je prelomljen slavski kolač, predvodio je episkop zahumsko hercegovački i primorski Dimitrije.

Povodom sutrašnje krsne slave MUP-a RS na spomeniku palim pripadnicima PU Trebinje položeno je cvijeće, a ispred Spomen obilježja u holu zgrade ove uprave zapaljene su svijeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije