Gradovi

Svojim parama obilježili parking za invalidne osobe

Svojim parama obilježili parking za invalidne osobe
Svojim parama obilježili parking za invalidne osobe

VELIKA KLADUŠA - Članovi Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize u Velikoj Kladuši odlučili su ovih dana da o sopstvenom trošku ponovo označe sva parking mjesta za vozila čiji su vlasnici osobe s invaliditetom.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Elvisa Hodžića, postoji četrdeset takvih parking mjesta koja nisu adekvatno označena, a boju za obilježavanje nabavili su sopstvenim sredstvima.

"Pomogli su nam iz gradskog komunalnog preduzeća, te nam na raspolaganje dali dva radnika. Inače, moram istaći kako je kultura ovdašnjih vozača na veoma niskom nivou, a o tome najbolje svjedoči podatak da su sva parking mjesta predviđena za invalidne osobe redovito zauzeta", istakao je Hodžić. Istakao je i potrebu da policija restriktnije reaguje kada je u pitanju ovaj problem. Ujedno je apelovao na vozače, ali i vlasnike i upravitelje parkiralištima da više pažnje obrate na ovaj problem.

Pomenuto udruženje u Velikoj Kladuši okuplja pedesetak članova, a nedavno su podigli svoj glas te ukazali na problem arhitektonskih barijera, koje onemogućavaju normalno kretanje osoba u invalidskim kolicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije