Gradovi

Taksisti u Kotor Varošu bez posla zbog divljeg prevoza

Taksisti u Kotor Varošu bez posla zbog divljeg prevoza
Taksisti u Kotor Varošu bez posla zbog divljeg prevoza

KOTOR VAROŠ - Zbog nelegalnog prevoza putnika, koji uzima maha, kotorvaroški taksisti su u velikim gubicima.

Oni upozoravaju da će organizovati proteste ukoliko nadležni hitno ne zaustave nelegalan prevoz putnika, prenosi Glas Srpske.

Stanimir Bunić, koji se među 12 registrovanih taksista najduže bavi ovom djelatnošću, kaže da je na području opštine znatno veći broj nelegalnih prevoznika nego onih koji se zakonito bave ovim poslom.

- Obraćali smo se nadležnim organima, ali izostalo je preduzimanje zakonskih mjera na suzbijanju bespravnog taksi prevoza na magistralnom, regionalnim i lokalnim putevima - istakao je Bunić.

Na nelegalni prevoz ukazuje i taksista Bogdan Ćosić, koji ističe da svakodnevno ostaju bez putnika.

- Taksisti ostvaruju sve manje prihode, koji nisu dovoljni ni za troškove goriva i izmirenje obaveza. Putnici nas zaobilaze, jer idu tamo gdje je povoljnije - rekao je Ćosić.

Vlasnik autobusa Mile Kretić, koji prevozi putnike na liniji Kotor Varoš - Vagani, istakao je da je poznato ko su nelegalni prevoznici.

- Parkiraju vozila u neposrednoj blizini stajališta, ali se protiv njih ništa ne preduzima - naglasio je Kretić.

Šef opštinske Službe za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Milenko Đurić objašnjava da nije lako stati u kraj nelegalnim prevoznicima.

- Prilikom obavljanja kontrole prevoza putnika teško je ustanoviti da li je riječ o nelegalnom prevozu, jer vozači kažu da voze rodbinu ili poznanike - kazao je Đurić.

U kotorvaroškoj Policijskoj stanici je saopšteno da će radi suzbijanja bespravnog prevoza na području opštine na zahtjev nadležnih inspekcijskih organa uvijek biti pružena podrška.

- Ukoliko nadležni organi u skorije vrijeme ne preduzmu mjere na suzbijanju bespravnog prevoza putnika, planiramo da organizujemo proteste. Ponašanje nelegalnih prevoznika prevršilo je svaku mjeru, ostaviće nas na prosjačkom štapu - poručuju taksisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije