Gradovi

Teku rokovi za izbore za načelnika Laktaša i Srebrenika

Teku rokovi za izbore za načelnika Laktaša i Srebrenika
Teku rokovi za izbore za načelnika Laktaša i Srebrenika

SARAJEVO - Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH prijavu za ovjeru učešća na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši podnijele su četiri političke stranke, a za izbor načelnika opštine Srebrenik četiri stranke i jedan nezavisni kandidat.

Za učešće na prijevremenim izborima u Laktašima prijavili su se SDS, SNSD, SNS i NDP, objavljeno je na internet stranici CIK-a.

Prijavu za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Srebrenik podnijeli su Stranka za BiH, SDP, SDA i Unija socijaldemokrata – Unija za sve nas, kao i nezavisni kandidat Omer Ibrišimović.

Rok za prijavu za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata istekao je juče u 16.00 časova, a zaključno sa 13. avgustom ističe rok za ovjeru koalicija zainteresovanih za učešće na prijevremim izborima za načelnike ovih opština.

CIK BiH utvrdio je 31. jula prestanak mandata načelniku Laktaša Milovanu Topoloviću i Srebrenika Sanelu Buljubašiću, koji su podnijeli ostavke, te donio odluku o održavanju prijevremenih izbora za načelnike ovih opština 28. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije