Gradovi

Teslić: Izbjeglim i raseljenim licima omogućeno da legalizuju imovinu

Teslić: Izbjeglim i raseljenim licima omogućeno da legalizuju imovinu
Teslić: Izbjeglim i raseljenim licima omogućeno da legalizuju imovinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prenosu vlasništva nad državnim zemljištem u Tesliću na tu opštinu, koja će omogućiti da izbjegla i raseljena lica koja su izgradila kuće na ovom zemljištu riješe imovinsko-pravne odnose i legalizuju svoje objekte.

Riječ je o imovini u selu Đulići i ostalim povratničkim naseljima.

U Vladi Srpske Srni je rečeno da je odluka donesena s ciljem rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izbjegla i raseljena lica sa područja opštine Teslić, koja su sagradila stambene objekte na nekretninama pod zabranom raspolaganja, a nakon što je Komisija za državnu imovinu izuzela od privremene zabrane raspolaganja državnom imovinom.

U Vladi dodaju da će zaključiti Ugovor o prenosu prava vlasništva u korist opštine Teslić, kao pravnog osnova za upis prava vlasništva u korist te opštine.

Opština Teslić će nakon sticanja vlasništva nad nekretninama sa svakim licem koje ima izgrađen individualni stambeni objekat na navedenim nekretninama, zaključiti poseban ugovor o regulisanju imovinsko-pravnih odnosa kako bi se stekli uslovi za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, u rokovima predviđenim važećim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije