Gradovi

Tomaš nezadovoljan dostavljenim izvještajima

Tomaš nezadovoljan dostavljenim izvještajima
Tomaš nezadovoljan dostavljenim izvještajima

PRNJAVOR - Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, nezadovoljan izvještajima koje su mu zbog nestanka struje i vode u jednom dijelu opštine proteklog vikenda dostavili preduzeće "Vodovod" i radna jedinica "Elektrodistribucije", pozvao je članove Nadzornog odbora "Vodovoda" da u roku od sedam dana razriješe dužnosti sadašnjeg direktora preduzeća Dragomira Đurđevića.

"U protivnom, ja ću pokrenuti inicijativu za razrješenje članova Nadzornog odbora, kojima mandat ističe 15. marta", najavio je Tomaš na konferenciji za novinare.

Tomaš je rekao da je iznenađen sadržajem izvještaja iz "Vodovoda" jer se krivica za propuste prebacuje na druge institucije, a prije svega na "Elektrokrajinu".

"Mogućnost nastanka problema morala je biti predviđena. Nije bilo dovoljno prije 4-5 mjeseci slikati se i govoriti kako je problem dostave vode sa `Poveliča` za šest mjesnih zajednica i grad riješen, a danas kada se pojavi problem tražiti krivca u nekome drugom. To je neprihvatljivo ponašanje", kategoričan je Tomaš.

On je kao ključno pitanje istakao mogućnost alternativnog snabdijevanja grada vodom, koju je "Vodovod" naveo u izvještaju.

"Pročitao sam da je postojao način da se u roku od 15 do 30 minuta sistem vodosnabdijevanja sa Poveliča ponovo vrati na sistem Drenova, što nije urađeno. Odgovornost zašto to nije urađeno ponovo se prebacuje na druge, u smislu dobijanja dozvole. Nikakva dozvola od opštine nije tražena, jer da jeste sigurno bi dobili našu saglasnost", precizirao je Tomaš.

Tomaš kaže da su u izvještaju iz "Elektrodistribucije" samo navedeni razlozi zbog kojih je otklanjanje kvarova na području opštine trajalo 38 časova.

On je najavio da će u nekoliko narednih dana imati sastanak sa rukovodstvom "Elektrokrajine" u Banjaluci sa kojima će razgovarati o sanaciji elektromreže na području cijele opštine Prnjavor sa prioritetom na mreži koja strujom snabdijeva izvorište "Povelič", ali i o kadrovskim rješenjima u Prnjavoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije