Gradovi

Trebinje: Gradonačelnik saslušan u policiji

Trebinje: Gradonačelnik saslušan u policiji
Trebinje: Gradonačelnik saslušan u policiji

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević potvrdio je danas da je saslušan u trebinjskom Centru javne bezbjednosti po prijavi grupe NN lica u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem 20 osoba u gradskoj administraciji.

Vučurević je na vanrednoj konferenciji za novinare optužio Okružno tužilaštvo u Trebinju da radom na prijavi grupe NN lica "provodi pravno nasilje i politički pritisak na njega i Gradsku upravu".

On je zatražio od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta da raspusti Okružno tužilaštvo u Trebinju, jer je, kako tvrdi, politički instrumentalizovano kao sredstvo političkog obračuna aktuelne /republičke/ vlasti sa neposlušnim i opozicionim lokalnim vlastima.

Direktor Centra za socijalni rad Mila Marić rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučurevićem da je, na zahtjev Okružnog tužilaštva, saslušana u policiji u Odjeljenju za privredni kriminal zato što je, kako tvrdi, zaposlila dijete poginulog borca na mjesto čistačice u ovoj ustanovi.

Vučurević i Marićeva ističu da su u vezi sa pomenutim zapošljavanjima uredno provedene konkursne procedure, kao i da nadležne inspekcije nisu uočile nikakve nepravilnosti.

Iz Okružnog tužilaštva Trebinje potvrdili su da su od Tužilaštva Republike Srpske dobili prijavu grupe nezadovoljnih građana sa trebinjskog Biroa za zapošljavanje podnesenu protiv gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda osnovnih prava radnika.

Portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović rekao je da je ovo tužilaštvo dostavilo Centru javne bezbjednosti Trebinje zahtjev da se ispitaju ti navodi.

"Istraga se ne vodi, već se provjeravaju navodi iz krivične prijave i ukoliko se utvrdi da postoje indicije da je počinjeno krivično djelo biće donesena naredba o sprovođenju istrage", rekao je Vukanović.

On je potvrdio da nepoznata lica mogu podneti prijavu tužilaštvima koja su po zakonu dužna da provjere navode iz prijave.

U Okružnom tužilaštvu Trebinje kažu da je ovo predmet iz 2013. godine i da se ništa nije radilo po hitnom postupku.

Vukanović je rekao da u predmetu nije zahtijevano da postupak vodi Slobodanka Gaćinović, predsjednik ovog tužilaštva, kako je to na konferenciji za novinare naveo Vučurević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije