Gradovi

Trebinje dočekalo svoje "orliće" (FOTO)

Trebinje dočekalo svoje "orliće" (FOTO)
Trebinje dočekalo svoje "orliće" (FOTO)

TREBINJE - Više stotina građana Trebinja dočekalo je večeras na Trgu slobode svoga sugrađanina Mijata Gaćinovića i njegovog prijatelja i suigrača iz Herceg Novog Stanišu Mandića, članove omladinske reprezentacije Srbije, koji su na Svjetskom prvenstvu u fudbalu za uzrast do 20 godina osvojili zlatnu medalju na Novom Zelandu.

Kolona bajkera i automobila je dvojicu mladih fudbalera dočekala kod ulazne table grada i, nakon defilea gradskim ulicama, zaustavili se na Cvjetnom trgu, između spomenika Dučiću i Njegošu. Tamo su ih dočekale gradske vlasti i brojni Trebinjci koji su ih  bakljadom i pjesmom  "Ti si srpski Neimar, MIjateee, Mijateee" i "Razbio si Brazil Stanišaaa, Stanišaaa" propratili sve do bine koja je bila postavljena na Trgu slobode.

"Veličanstven je bio naš doček u Beogradu, ali je ipak uvijek najljepše u svome gradu koji me je, moram priznati, prijatno iznenadio jer nisam očekivao ovako veličanstven doček", rekao je mladi Gaćinović i obećao da će se svojim sugrađanima, nakon nekih budućih prevenstava, ponovo obratiti sa istog ovog mjesta.

"Hvala mojim dragim komšijama iz Trebinja na ovakvom dočeku, presretan sam", dodao je Staniša Mandić.

Oba mlada fudbalera su sa Trga slobode u Trebinju obećala nove pobjede, ako ova ista ekipa bude i u budućnosti igrala zajedno.

Njima je trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević, u znak zahvalnosti što su nakon dužeg vremenskog perioda pronijeli slavu srpskog fubala, uručio prigodne poklone i zahvalnice.

"Konačno smo dočekali ono što je srpski narod uistinu dugo čekao - da imamo svoje fudbalske šampione, i to našeg Mijata koji je pronio slavu svoga grada i srpske Hercegovine, ali i našeg Stanišu koji je postigao i pogodak za srpsku ekipu, a koga mi pozdravljamo kao svoga", istakao je Vučurević.

Prusutnima se obratio Mijatov otac Vladimir koji se, sa suzama u očima, zahvalio svom gradu i istakao da nije bio na beogradskom balkonu, ali da je na trebinjskom Trgu slobode ushićenje izvanredno...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije