Gradovi

Trebinje i Eparhija na sudu zbog kasarne?

Trebinje i Eparhija na sudu zbog kasarne?
Trebinje i Eparhija na sudu zbog kasarne?

TREBINJE - Grad Trebinje i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska će, ako uskoro ne postignu dogovor, morati na sud u vezi s neperspektivnom imovinom u bivšoj gradskoj vojnoj kasarni, jer i jedna i druga strana polažu pravo na parcele u Zasad polju u blizini grada.

Advokat Eparhije Zoran Tomović tvrdi da oni traže samo onaj dio imovine koji im je Vlada RS svojevremeno stavila na raspolaganje.

Gradonačelnik Slavko Vučurević s druge strane poručuje da su od Okružnog privrednog suda dobili nalog o zabrani  raspolaganja cjelokupnom imovinom, koja je, u zakonom propisanoj proceduri, s Ministarstva odbrane BiH kao neperspektivna prenesena na grad. Vučurević smatra da je ovo namjerni atak na grad u trenutku kada su se  pojavili investitori sa desetak miliona evra koje planiraju da ulože u gradnju savremenih turističkih kapaciteta.

Predsjednik Okružnog privrednog suda Trebinje Smajil Begović kaže da u roku od tri dana očekuje odgovor grada. Ako se utvrdi da grad nije u pravu, u roku od 30 dana slijedi parnični postupak s Eparhijom.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije