Gradovi

Trebinjka proslavila 105. rođendan

Trebinjka proslavila 105. rođendan
Trebinjka proslavila 105. rođendan

TREBINJE - Baka Krstinja Šupljeglav iz trebinjskog sela Uvjeća, proslavila je danas 105. rođendan i tako ušla u nepisanu knjigu rekorda najstarijih Trebinjaca i Trebinjki.

Baba Kika, kako je u porodici i komšiluku svi odmila zovu, iako još dosta dobro čuje i vidi, a do nedavno je i plela, najviše žali što su je izdale noge i što sve slabije može i da sjedi.

Nekada se, kako se prisjeća, i do Crkvine, u čijem podnožju je kuća njenog sina Save sa kojim sada živi, mogla popeti, a sada samo osluškuje umilne zvuke zvona sa Hercegovačke Gračanice.

Kaže da nema recepta za dobro zdravlje, jer je i sama tokom svoga dugovjekog života bila bolešljiva, ali ima recept za produžetak života.

"Meni su život produžila moja djeca, pazeći me i ugađajući mi, dovodeći mi doktora kad treba. Znaju to dobro moj sin Savo i moja snaha Jovanka", kaže baba Kika.

Baba Kika je sa svojim pokojnim mužem izrodila brojno potomstvo, sedmoro djece, od kojih danas ima dvanaestoro unučadi, osamnaestoro praunučadi i šesnaestoro čukununučadi, a to je, kako i sama kaže, najveće blago u životu.

Baba Kika je danas ubjedljivo najstariji stanovnik istočne Hercegovine, u kojoj je, kako se pripovijeda, nekada bilo toliko dugovjekih ljudi da bi i u drugom vijeku svoga života uveliko zagazili drugu ili čak treću deceniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije