Gradovi

Trebinjski odbornici usvojili Nacrt budžeta za 2016.

Trebinjski odbornici usvojili Nacrt budžeta za 2016.
Trebinjski odbornici usvojili Nacrt budžeta za 2016.

TREBINJE - Trebinje će u narednoj godini, prema nacrtu, imati budžet od oko 25 miliona maraka, odnosno, za oko 4 miliona više od ovogodišnjeg, što je pozicija okarakterisala rekordom u posljednjim decenijama, a opozicija nerealnim.

Pored negodovanja na budžet koji se, kako kaže predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Zdravko Butulija, ne mora realizovati u ovoj mjeri, jer su primici od prodaje zemljišta tek pisma namjere koja se ne moraju i realizovati, opozicija je izrazila i nezadovoljstvo što pola tih sredstava, kako tvrde, ide u tekuću potrošnju.

"Sve stravke u budžetu su, manje-više, kao i u 2015. godini, gdje jedino odskaču primici za nefinansijsku imovinu, što se odnosi na planove za prodaju zemljišta, ali ona ne mora da se realizuje", rekao je Butulija.

On je po nekoliko puta insistirao na činjenici što u nacrtu novog budžeta nije planiran regres zaposlenim u lokalnoj upravi i javnim ustanovama pod njenom ingerencijom, a izrazio je i sumnju u realizaciju svih zacrtanih kapitalnih investicija.

Gradonačelnik Vučurević, međutim, tvrdi da je ovo budžet koji najprije zadovoljava socio-ekonomske problem u Trebinju i podstiče ekonomski razvoj.

"Budžet je baziran na realnim prihodima koji se sa sigurnošću mogu očekivati, jer nakon nedavne velike investicione konferencije u Trebinju bilježi se rekordan interes da se u gradu nešto radi, što podrazumijeva i prodaju prostora i naplati potrebnih dažbina", rekao je Vučurević.

Skupština je usvojila i nacrte izmjena regulacionih planova "Sjeverni logor" i "Bregovi" zbog zahtjeva za novom gradnjom u njihovom obuhvatu, te imenovala članove savjeta za izmenu regulacionog plana "Zasad polje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije