Gradovi

Tuzla: Osnovna škola ‘Mejdan’ privremeno zatvorena

Tuzla: Osnovna škola ‘Mejdan’ privremeno zatvorena
Foto: N.N. | Tuzla: Osnovna škola ‘Mejdan’ privremeno zatvorena

TUZLA - Zbog prisustva viroze usljed koje se određen broj učenika obratio ljekarima, Osnovna škola ˝Mejdan˝ u Tuzli u ponedjeljak je zatvorena, a u saopštenju iz ove ustanove objavljenom na društvenim mrežama navodi se da će se izvršiti dezinfekcija i deratizacija kako bi se spriječilo da se virus dalje širi. Učenici koji su se obratili ljekarima žalili su se na povišenu tjelesnu temperaturu, povraćanje i dijareju.

˝Ne radi se o trovanju hranom, jer u blizini škole ne postoji objekt za prodaju hrane, a u školi se ne poslužuje užina jer nema kuhinje˝, naveo je Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK. Hadžiefendić je rekao da je u stalnom kontaktu s epidemiolozima i zaposlenima Zavoda za javno zdravstvo TK. Iz Zavoda su naveli da će više informacija o događaju imati nakon izvršenog pregleda i sačinjenog izvještaja od strane ljekara u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja, objavila je RTV TK.

U saopštenju škole “Mejdan” se navodi da će danas preventivno biti urađena dezinfekcija škole te iz tog razloga neće biti nastave. “Prema podacima koje smo dobili iz Epidemiološke službe u pitanju je virus koji nije zarazan, te broj djece iz cijelog kantona koja su se javila u Dom zdravlja nije veliki. Sutra će nastava biti održana po redovnom rasporedu”, navodi se u saopštenju.

Takođe rukovdstvo škole je uputilo apel roditeljima da ne šire dezinformacije o ogromnom broju oboljele djece.

(TIP)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije