Gradovi

Tuzla: Potpisani ugovori sa 59 korisnika za održivi povratak

Tuzla: Potpisani ugovori sa 59 korisnika za održivi povratak
Tuzla: Potpisani ugovori sa 59 korisnika za održivi povratak

TUZLA - Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Danijela Simić potpisala je danas ugovore sa 59 korisnika grant sredstava za održivi povratak. Riječ je o donacijama koju čine krave, ovce, motokultivatori, steone junice, balirke za sijeno, traktorske prikolice, oprema za bravarske radionice i foto-studio.

Planirana sredstva u budžetu Tuzlanskog kantona za ovu godinu iznose 182.000 KM, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

"Donacije će dobiti 25 korisnika sa područja Tuzlanskog kantona, te 34 povratnika na područje opština u Republiku Srpsku, koje gravitiraju Kantonu", rekla je Simićeva i dodala da je najveći broj povratnika tražio krupnu i sitnu stoku, te mehanizaciju i priključke, odnosno sve ono za šta su povratnici iskazali interes.

Na prethodno raspisani javni poziv za prikupljanje aplikacija, prijavili su se povratnici sa područja Tuzlanskog kantona i opština Bijeljina, Bratunac, Doboj, Lopare, Milići, Modriča, Osmaci, Šekovići, Srebrenica, Ugljevik, Vlasenica, Vukosavlje i Zvornik iz Republike Srpske.

Predstavnici resornog ministarstva potpisali su danas i ugovore za nabavku ogreva za raseljene osobe smještene u kolektivnim centrima na području Tuzlanskog kantona.

"Sa raseljenim osobama koje su smještene u šest kolektivnih centara, koliko ih ima na području šest opština Tuzlanskog kantona, potpisaćemo i ugovore za troškove ogreva sa 260 porodica", rekla je Simićeva i dodala da Vlada Tuzlanskog kantona subvencionira i troškove električne energije raseljenim osobama koje su smještene na područlju tog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije