Gradovi

U Banjaluci obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

U Banjaluci obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti
Foto: Anadolija | U Banjaluci obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

BANJALUKA - Predstavnici Policijske uprave Banjaluka danas su na Trgu Krajine u Banjaluci dijelili promotivni materijal i upoznavali građane sa preventivnim aktivnostima borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti koji se obilježava od 15. novembra do 15. decembra.

Na info pultu predstavnici PU Banjaluka dijelili su letke "Igra u kojoj uvijek gubiš" u kojoj se navode razne informacije o tome kako prepoznati da neko konzumira drogu, sa fotografijama različitih vrsta droga i simptomima korištenja.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet u ovoj godini učestvovali su u sprovođenju više akcija sa ciljem otkrivanja i procesuiranja organizovanih grupa koje se bave ilegalnom prodajom i proizvodnjom opojnih droga", izjavio je Ljubiša Anđić, načelnik Odsjeka za droge PU Banjaluka.

U jednoj od tih akcija "Ekspert" pronađeno je i oduzeto 1,2 kilograma kokaina, a pronađeno je i oduzeto ukupno 16,5 kilograma marihuane, 413 stabljika indijske konoplje, više ekstazija i više grama raznih drugih opojnih droga.

"Za 11 mjeseci ove godine u vezi sa zloupotrebom opojnih droga ukupno je lišeno slobode 214 osoba, izvršeno 56 pretresa, 21 osoba sprovedena je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, podnesen je 61 izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i 126 izvještaja o pokretanju prekršajnog postupka", rekao je Anđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije