Gradovi

U Bijeljini potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine

U Bijeljini potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine
U Bijeljini potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine

BIJELJINA - Stranke Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" potpisale su danas sporazum o formiranju skupštinske većine i usaglašenom političkom djelovanju u Bijeljini.

Sporazum je potpisalo 16 odbornika koji su osvojili mandate na lokalnim izborima - šest iz SNSD, po tri iz DNS-a, SP i Pokreta "Uspješna Srpska" i jedan iz SRS "Srpska u sigurne ruke", kao i predsjednici gradskih odbora stranaka unutar koalicije.

Zajednički kandidat za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović izjavio je na konferenciji za novinare da je pobjeda koalicije "Bijeljina pobjeđuje" sigurna i manifestovana potpisivanjem sporazuma, te vjeruje da će biti još odbornika koji će se pridružiti ovoj skupštinskoj većini.

On je podsjetio da su za nivo gradonačelnika podnijeli zahtjev za ponovno brojanje glasova na 35 od 180 biračkih mjesta u Bijeljini i inicijativu za ponavljanje izbora na tim mjestima.

"Izbori za gradonačelnika su pokradeni i mi ćemo to dokazivati, ali ova skupštinska većina će, ako bude problema, svakako ići u opoziv trenutnog gradonačelnika", najavio je Maksimović.

Prvi potpis na sporazum o formiranju skupštinske većine u Bijeljini stavio je predsjedik Gradskog odbora SNSD-a i nosilac odborničke liste Nedeljko Ćorić, koji je rekao da će njihovo djelovanje biti nastavak onog koji je počeo 11. maja kada su u istom sastavu preuzeli skupštinsku većinu od SDS-a u gradu.

On je rekao da unutar koalicije postoji ogroman stepen razumijevanja o preraspodjeli pozicija i najavio da će se pri dogovaranju konkretnih rješenja voditi računa da stručni ljudi budu na najodgvornijim pozicijama i da se uradi sve što su obećali u kampanji za bolji život građana Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije