Gradovi

U Brčkom otvoren konkurs za direktore škola

U Brčkom otvoren konkurs za direktore škola
U Brčkom otvoren konkurs za direktore škola

BRČKO - Konkurs za prijem u radni odnos na četiri godine za 21 rukovodeću poziciju u Odjeljenju za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta otvoren je do 8. maja, izjavio je šef resornog odjeljenja u brčanskoj Vladi Cvijetin Nikolić.

Nikolić je rekao novinarima da je konkursom, koji je raspisan 30. aprila, predviđen izbor 10 direktora u osnovnim i četiri direktora u srednjim školama, te direktora Osnovne muzičke škole, kao i četiri pomoćnika direktora osnovnih škola i dva pomoćnika direktora u srednjim školama na području distrikta.

On je dodao da će se popunjavanje pozicija u obrazovanju vršiti u etapama, tako da će u prvoj biti izvršen izbor direktora i pomoćnika direktora u osnovnim i srednjim školama.

"U drugoj etapi predviđeno je raspisivanje konkursa za upražnjene pozicije u razrednoj nastavi, a potom slijedi treća etapa - raspisivanje konkursa za nastavnike predmetne nastave, stručne saradnike i saradnike u nastavi", obrazložio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, značaj ovog konkursa je što će biti izvršena popuna pozicija direktora kojima je istekao mandat, čime će biti oslobođena mjesta za zapošljavanje novog nastavnog osoblja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije