Gradovi

U Gradskom parku posađene nove ukrasne sadnice

U Gradskom parku posađene nove ukrasne sadnice
Foto: N.N. | U Gradskom parku posađene nove ukrasne sadnice

TREBINJE - U Gradskom parku u Trebinju danas su, povodom Evropskog dana parka, posađene sadnice koje će dodatno ukrasiti jedan od najuređenijih parkova u BiH.

Novac za sadnice su donirali firme "Bejat" i "Kontura", restoran "Tarana plus" i kafe "Azaro", Gradski odbor Mladih socijaldemokrata Trebinje i preduzeće "Komunalno".

Direktor "Komunalnog" Nedeljko Lambeta istakao je da je kupljeno i danas posađeno devet abelija i po jedna sadnica juke i košćele, napominjući da su dobili i donaciju od 10 palmi, koje će ovih dana biti posađene u Ulici trebinjskih brigada.

"Želimo da tu ulicu pretvorimo u aleju palmi", istakao je Lambeta.

On je podsjetio da je u toku uređenje Gradskog parka u kojem je svakim danom sve više djece i omladine, napominjući da je sa 28.000 metara kvadratnih jedan od najvećih parkova, od čega na zelene površine otpada 22.000 metara kavdratnih, a ostatak će biti staze i fontane.

Predsjednik Mladih SNSD-a Trebinje Srđan Ambulija rekao je da su na ovaj način željeli da doprinesu uređenju parka i ugodnijem boravku sugrađana, posebno najmlađih.

Vlasnik restorana "Tarana plus" Dejan Tarana istakao je da se za donaciju sadnica odlučio zbog svoje djevojčice koja vrijeme često provodi i igra se upravo u trebinjskoj "oazi zelenila".

"Djeca su najvažnija i, ukoliko nemamo kome da ostavimo ono što stvaramo, kao da ništa nismo ni stvorili", naveo je Tarana.

U sađenju novog zelenila učestvovali su i najmlađi Trebinjci, za koje je Gradska uprava danas priredila poseban program povodom Evropskog dana parka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije